Rockeslangen


Whitesnake «The ROCK Album»
Rhino

David Coverdale og hans Whitesnake er i gang med en «Red, White & Blues»-trilogi, og først ut er den hvite skiva, hvilket vil si en samling av 16 rockelåter fra slangen. Her finner vi ett nytt spor, og 15 Chris Collier-remiksa innspillinger fra perioden 1984 til 2011. Dermed er fjorårets «Flesh & Blood» klokelig nok ignorert, men samtidig vil nok noen savne materiale fra før den «amerikanske perioden».

«Still Of The Night» innleder tilbakeblikket, og dermed bærer det rett inn i det store kommersielle MTV-gjennombruddet. Låta er stadig like ypperlig, men man kan selvfølgelig diskutere om det er nødvendig å remikse dette materialet. Det er mulig det er gjort for å gi 35 år med Whitesnake et mer enhetlig sound, og det fungerer på et vis – uten at de nye miksene er å foretrekke over de originale – og når ferskere stoff som den sterke «Best Years» og «Tell Me How» følger påpekes det at Whitesnake har levert gode saker også etter gjenoppstandelsen.

«Slide It In» er representert med «Love Ain’t No Stranger», og den sjeldnere fremplukka «All Or Nothing». Dette må vel være de samme remiksene vi fikk i fjorårets «Slide It In»-boks, og her er det de amerikanske versjonene det er tatt tak i, hvilket er helt greit. Mer interessant er det uansett at når tiden er inne for å hente ikke mindre enn fire låter fra «Restless Heart», så har nåværende Whitesnake-gitarist Joel Hoekstra lagt til sine bidrag, mens Derek Sherinian også har vært innom studioet for å krydre med tangenter.

Her er det også verdt å merke seg at den catchy «Anything You Want» og den relativt harde «Can’t Stop Now» er japanske bonusspor, og med det har disse vært vanskelig tilgjengelig på våre breddegrader. Dette er også materiale Coverdale tidligere har fortalt at han har hatt lyst til å remikse, og her byr han på de to nevnte, i tillegg til «Crying» og tittelsporet fra «Restless Heart». Med det har også dette materialet fått et litt tøffere preg, med gitarene mer rett i trynet, men samtidig mister disse låtene litt av sjela.

Coverdales «She Give Me» er henta fra soloplata «Into The Light», som sangeren også har snakka om å remikse, og med det gi den et større Whitesnake-preg. Her sklir denne likevel fortsatt ut av Whitesnake-boksen, og blir et lite utskudd på «The ROCK Album».

«Can You Hear The Wind Blow» og «Forevermore» er av det ferskere slaget, og disse gir gitarist Doug Aldrich anledning til å vise at han hører hjemme blant John Sykes, Steve Vai og Adrian Vandenberg. I det hele tatt har Coverdale hatt noen imponerende lagoppstillinger rundt seg ettersom den ene musikeren har tatt over for den andre gjennom åras løp.

Ellers finner vi låter som «Give Me All Your Love», «Here I Go Again» og den suverene «Judgment Day» her. Og så har vi altså det nye sporet, «Always The Same», som er gjort av dagens besetning. Dette er et melodisk kutt, som er litt mer nedpå enn det meste av materialet ellers på denne samlinga, og samtidig overgår denne alt på «Flesh & Blood».

Som samling fungerer «The ROCK Album» godt, og låtvalget er relativt spenstig – spesielt med tanke på alt «Restless Heart»-materialet – så vi snakker om en mer spennende utgivelse enn man egentlig hadde forventa. Samtidig byr skiva på liner notes fra David Coverdale selv, som blant annet avslører at det vi nettopp har hørt er smakebiter på komplette remiksa album som skal slippes i fremtiden.

Jan Dahle

Reklame
Rockeslangen