Visuell smerte


Blue Öyster Cult «iHeart Radio Theater N.Y.C. 2012»
Frontiers

Blue Öyster Cult fortsetter å slippe tidligere web-konserter på LP, Blu-ray og CD/DVD, og denne gangen må du sørge for å handle inn en utgave som byr på en ren lydversjon, for det visuelle er komplett ubrukelig.

Noen har fått det for seg at konstant bevegelse i kameraene, inkludert hurtig inn- og utzooming, er en god ide. Det er det nok også hvis du sitter klar med bøtta, og har som mål å bli uvel. Er målet med å sette seg ned i godstolen derimot for å få en god TV-opplevelse er «iHeart Radio Theater N.Y.C. 2012» en bortimot like vond opplevelse som Rammsteins «Paris».

Dette er synd, for den timelange konserten er god, og dermed fungerer CD og LP-versjonen rimelig bra. Åpninga med «R. U. Ready 2 Rock» holder mål, og «Burnin’ For You» er melodisk og fin. Bandet leverer flott, der veteranene Eric Bloom og Buck Dharma har solid backing fra Utopia- og tidligere Meat Loaf-bassist Kasim Sulton, gitarist og tangentist Richie Castellano, og trommis Jules Radino.

Av en eller annen grunn droppes nok en gang «This Ain’t The Summer Of Love» fra den visuelle versjonen – den var også utelatt på jubileums-DVD-en for «Agents Of Fortune» – men «Shooting Shark» og «Career Of Evil» er på plass i gode versjoner. Riktig fint låter det så med «The Vigil», der Dharmas gitartoner virkelig løfter helheten.

Sulton og Castellano får vist seg litt ekstra frem på henholdsvis bass og tangenter i «Black Blade», før det er ultraklassikertid med «Godzilla» og «(Don’t Fear) The Reaper». Med det er det altså ikke noe å si på det musikalske innholdet på «iHeart Radio Theater N.Y.C. 2012», men som DVD eller BD er dette verdiløst. Et kort intervju fra konsertkvelden som bonusmateriale hjelper ikke på det.

Jan Dahle

Reklame
Visuell smerte