Har levert bedre før


Magnus Karlsson’s Free Fall «We Are The Night»
Frontiers

Starbreaker- og Primal Fear-gitarist Magnus Karlsson holder sitt soloprosjekt gående, og med «We Are The Night» er svensken fremme ved Free Fall-kapittel tre. Igjen henter mannen også inn en håndfull vokalister, som fordeles ut over albumets 12 spor.

Dino Jelusick – som tidligere i år leverte varene med Dirty Shirley – er første vokalist ut når han byr på sangen i «Hold Your Fire». Sporet åpner veldig som symfonisk metal med neoklassiske elementer, men drar seg litt mer i retning av standard melodisk metal i det Jelusick kommer inn. Gitarist Karlsson tar så etter hvert over, for nærmest å understreke at dette er hans prosjekt.

Karlsson tar da også vokalen på to låter, og han synger absolutt godkjent der han byr på det melodiøse tittelkuttet. Samtidig står Magnus for all instrumentering på plata, utenom trommene som bankes av Anders Köllerfors. Mannens andre vokalbidrag kommer i form av «Don’t Walk Away», som er det beste av de to spora.

Electric Mobs Renan Zonta finner veien til mikrofonen i «Kingdom Falls», og dette er helt greit, men ikke alt låtmaterialet på «We Are The Night» er godt nok. Tidvis drukner også melodiene litt i det massive soundet hovedpersonen har skrudd frem, men når Zonta returnerer for «Dreams And Scars» blir det bedre.

Battle Beast-vokalist Noora Louhimo står for albumets kvinnelige bidrag når hun gyver løs på den roligere «Queen Of Fire», og dette er en godkjent power ballade, med vekt på power. Samtidig legger Karlsson en god solo, og skiva gir i det hele tatt gitaristen muligheten til å vise seg frem, hvilket den helt greie instrumentalen «On My Way Back To Earth» naturligvis er et godt eksempel på.

Mike Andersson fra Cloudscape svinger innom studioet for å legge stemmen på «All The Way To The Stars», og igjen blir det låtmessig sett noe anonymt. Vi vet at Karlsson kan mer enn det han viser her, men det treffes noe bedre med «One By One» med Rainbow-sanger Ronnie Romero bak mikrofonen. Stilmessig ligger uansett materialet innenfor det melodiske metal-uttrykket, og sånn sett byr på Karlsson på det man kan forvente.

Et høydepunkt blir «Under The Black Star» med Jelusick, og her er det småsymfonisk og riffbasert, med god melodibruk. Tempoet er høyere når tidligere Black Sabbath-vokalist Tony Martin entrer lydbildet for «Temples And Towers», og dette fungerer bra. Martin er også mannen som avslutter «We Are The Night» når han byr på sitt bidrag til «Far From Over». Sistnevnte spor er helt greit, og det samme kan sies om albumet som en helhet, helt greit.

Jan Dahle

Reklame
Har levert bedre før