Rocka og melodisk


Hard Luck Street «Darker Days»
Diger

Oslobandet Hard Luck Street er ute med sin andre fullengder – foreløpig kun på digitale plattformer, men LP slippes på et senere tidspunkt – og med det fortsetter kvintetten å mikse sine allsidige rockeinspirasjoner.

Det korte, akustiske tittelsporet innleder «Darker Days», men det går deretter rett over i kjapp rock’n roll med punk-elementer i «Ghost Train». Man kjenner igjen vokalist Tarjei «Strange? Gentle» Foshaug fra Trashcan Darlings, og fans av mannens gamle band bør sjekke ut dette sporet, der energien er i førersetet. Også «Hard-Line» er et kutt som bygges rundt bandets energiske sider. Dette i kontrast til den litt popa og luftigere «Sunday (Sigurd’s Song)».

Det dukker opp rock’n roll-piano i den mer moderate rockeren «Bitter Ends», og samtidig er det et sterkt fokus på det melodiske. Gitarsoloene er godt forankra i rock’n roll-tradisjonen, og man kan ane at alt fra Chuck Berry til The Rolling Stones og Sex Pistols renner i guttas blod. I «Ares Rising» kan man så finne poppunk-inspirasjoner, hvilket igjen understreker at Hard Luck Street har et visst fokus på melodiene.

Gutta har rett og slett kommet opp med noen riktig fengende spor, slik som «His Last Comments» og «Stormy Weathers». Samtidig er det en viss trivelighetsfaktor over det hele, hvilket «Back On Track» er et godt eksempel på, der riffet og melodibruken er munter og god.

Mer rett i trynet rock byr orkesteret så på i «Saturday Stray Cat Revolution», før det hele igjen tas ned til det akustiske med en reprise av albumets åpningskutt. Med det har Hard Luck Street også levert et godt album, som bør sjekkes ut av alle som liker rock med tradisjonelle røtter.

For mer info om blant annet vinylslipp sjekk ut Hard Luck Streets Facebook-side.

Jan Dahle

Reklame
Rocka og melodisk