Karantenekonsert


Dag Ingebrigtsen
Dag Ingebrigtsen (fanside)
19/3-2020

Alle vi musikkelskere har blitt frarøva mye av moroa i disse koronatider, og konserter er noe vi bare kan se langt etter. Bare i forrige uke kunne undertegnede med det vinke farvel til planlagte kvelder med Bryan Adams, Return og Rose Tattoo. En del artister har som et resultat av situasjonen funnet en liten trøst i gjøre konserter på nettet, og i kveld valgte Dag Ingebrigtsen å markere at karantenetiden – etter nylige avholdte konserter på Gran Canaria – var over med en liten ønskekonsert, som gikk ut live på artistens Facebook-side.

En time etter at karantenetiden er over kan Ingebrigtsen ønske velkommen fra sitt hjem i Trondheim, der TNTs «Harley-Davidson» er første låt ut. Innledningsvis dras tankene mot Bruce Springsteens kassegitarversjon av «Born In The U.S.A.», men etter hvert fører mannen det inn i et mer velkjent spor.

Det er ikke direkte nytt å høre Dag fremføre sitt materiale akustisk, og vi har gode minner fra konserter med The Travelin’ Trønders og Pub Til Pub Show, der han fremførte materialet sammen med henholdsvis Torstein Flakne og Trond Øien. I kveld sitter Dag derimot alene i sofaen, omgitt av memorabilia og gitarer.

Den glimrende «På Tryne’ I Trondhjæm» er andre låt ut, og «Kyss Mæ Godnatt» kommer også etter hvert. Sistnevnte er kanskje ikke det mest spennende låtvalget, men sånn blir det når publikum stemmer frem sine favoritter. Den slags fører sjelden til at de mer obskure godbitene plukkes frem, men Ingebrigtsen har så mange flotte låter at det uansett ikke er et problem, og selv denne ferskeste The Kids-låta er riktig trivelig.

Kassegitaren byttes ut med en litt mer elektrisk variant når det er tid for TNTs «Eddie», og dette er nok et eksempel på hvor glimrende låter Dag Ingebrigtsen har kommet opp med i løpet av sine godt over 40 år i bransjen. Han skaper også godstemning for oss som sitter i stuene landet rundt, til tross for sine vokale og gitarmessige begrensninger. Her snakker vi om trivelighetsfaktor.

Dessverre er Dag utrolig lite produktiv – i alle fall når det kommer til å få ut ny musikk – og med unntak av en bunke sanger for RBK og veldedighetssingelen «Æ Har Mot» har det ikke kommet mye ny musikk fra ham siden 1992, men i blant plukker han frem noe uutgitt i konsertsammenheng. Det skjer også i kveld, der vi får høre balladen «En Engel».

«Vil Du Værra Med Mæ Hjæm I Natt» er like opplagt i denne sammenhengen som «Hun Er Forelska i Lærer’n», men mer gledelig er det med en snutt av The Kids’ «Sexy». Sistnevnte burde selvfølgelig vært gjort i sin helhet, men Dag har for lengst passert de i utgangspunktet planlagte 19 minuttene, men for denne skribentens del kunne han godt spilt 40 låter til uten at det hadde gjort noe.

Jan Dahle

Reklame
Karantenekonsert