Nye grooves


Russ Ballard «It’s Good To Be Here»
BMG

«New York Groove», «Know There’s Something Going On», «God Gave Rock’n Roll To You» og ikke minst «Since You Been Gone» er låttitler som nok får det til å ringe noen klokker her og der, og disse har det til felles at komponisten er i sin tid Argent-vokalist/gitarist Russ Ballard. I en tiårsperiode fra midten av syttitallet var Ballard også en aktiv soloartist, men så har mannen etter hvert slått seg til ro med å slippe ett album i tiåret.

Når «It’s Good To Be Here» nå er ute på CD og LP snakker vi så om en oppdatert versjon av et album som ble sluppet digitalt for fem år siden. Her byr komponisten og multiinstrumentalisten Ballard på en del nytt, og noe velkjent låtmateriale.

Det er relativt gitartungt når «My Awakening» er første låt ut, men det roes noe ned når «Time Machine» følger. Låtmessig er dette fint, og det samme gjelder når det blir mer rytmebasert i «Kickin’ The Can». Samtidig merker man seg at en friskere produksjon kunne gjort seg, men det fungerer likevel slik det låter på disse innspillingene, der det også blir plass til litt orgel.

«Annabel’s Place» har noe popa over seg, samtidig som det legges til et rockeelement. Rimelig nakent blir det så i «Wasted (The Last Ride)», der Russ akkompagneres av en akustisk gitar, men vi snakker om et spor som bygger seg noe opp underveis. Uansett om det rocker som i «The First Man That Ever Danced» eller er på balladenivå i «Proud Man» handler «It’s Good To Be Here» uansett om låtene. Disse er gjennomgående av det gode slaget, slik som den fengende «The Misunderstood».

Mot slutten av plata dukker så en omarrangert «New York Groove» opp, men samtidig som dette er annerledes beholdes elementer fra Ace Frehley-versjonen. Også en nyinnspilling av «Since You Been Gone» er tatt med, og denne er nå en pianoballade. Punktum settes så med «You Can Do Magic», som også er relativt nedpå.

Jan Dahle

Reklame
Nye grooves