Nok et superlag


Black Swan «Shake The World»
Frontiers

Her er nok ei «supergruppe» presentert av Frontiers, og denne gangen består laget av Robin McAuley (Grand Prix, MSG), Reb Beach (Winger, Alice Cooper, Dokken, Whitesnake), Jeff Pilson (Dokken, Dio, Foreigner) og Matt Starr (Ace Frehley, Mr. Big). Vi snakker altså om en merittert kvartett, som musikalsk legger seg i grenselandet mellom hardrock og metal.

Etter en småseig åpning byr Black Swan på tempo når tittelsporet sparker i gang «Shake The World», og dette sitter godt, der det er et visst fokus på det melodiske i McAuleys vokallinjer. Gitarist Beach benytter også anledningen til å briljere litt, så mye er akkurat slik man forventer.

Det gynger videre godt når «Big Disaster» følger, og her er refrenget riktig catchy og gitarsoloen enda heftigere. Det er da også liten tvil om at Rebs gitarer er et vesentlig element i Black Swan, og at mye handler om hans glimrende spill utover på skiva. Når han så kan legge sine bidrag på toppen av et solid komp, blir dette småheftig.

Låtene sitter også relativt bra, der «Johnny Came Marching» og «She’s On To Us» er litt seigere i uttrykket, mens «Immortal Souls» og «Sacred Place» er fengende. På balladefronten er «Make It There» godkjent, mens «The Rock That Rolled Away» er en ganske tøff sak.

«Unless We Change» sparker godt fra seg mot slutten av plata, og her byr gutta på energi, før ballade og rocker kombineres i albumfinalen «Divided/United». Dermed kan det også konkluderes med at Black Swan har kommet opp med et godt album, men uten virkelig å riste om på verden.

Jan Dahle

Reklame
Nok et superlag