Ei siste blues-reise


Gary Moore «Live From London»
Provogue

Gary Moore gjorde sin siste turne i 2010, da han til en viss grad returnerte til rocken som ga ham suksess på åttitallet, og denne turneen er dokumentert med «Live At Montreux 2010». Nå er også opptak fra nordirens siste blues-turne gjort tilgjengelig på CD og LP i form av «Live From London», der gitaristen promoterer sitt siste studioalbum, «Bad For You Baby».

Et visst fokus er det dermed på materialet fra nevnte skive, men konserten innledes slik Moores blues-karriere begynte, med «Oh Pretty Woman». Det vi videre får er et standardsett fra den aktuelle turneen, og albumet byr på hele konserten fra The O2 Islington Academy i desember 2009.

Garys hjerte var nok ikke helt tilstede under den siste rocketurneen, men når han her spiller bluesen sin et halvt år før han la ut på sin siste tur, er det virkelig fornøyelig å høre mannen traktere instrumentet. Lydbildet krydres også godt med Vic Martins tangenter, samtidig som hovedpersonen øser ut soloer i åpningssporet.

Låtmessig fortsetter det ikke like ultraklassisk, men de da ferske «Bad For You Baby» og «Down The Line» sitter bra. Sistnevnte øker tempoet, og her bedriver Moore hardtslående blues med energi, men viktigst av alt er det at det spruter med en viss råskap av gitaristen Gary Moore denne kvelden, samtidig som han selvfølgelig også viser sine følsomme sider i blant andre «I Love You More Than You’ll Ever Know».

Gary tar turen tilbake til sitt andre blues-album, «After Hours», når han finner frem «Since I Met You Baby», men en overvekt av materialet her er henta fra den aldeles suverene «Still Got The Blues». «All Your Love» er blant coverlåtene derfra som stadig er like trivelig lytting, og «Walking By Myself» er også en av lånelåtene Gary gjorde til sin egen klassiker.

Det er godt driv når sliden plukkes frem til «Mojo Boogie», samtidig som det svinger av gutta rundt Moore, der rytmeseksjonen består av bassist Peter Rees og trommis Steve Dixon. Det er likevel i siste del av konserten, når Moore plukker frem den flotte «Still Got The Blues», og den avsluttende «Parisienne Walkways», gitaristen topper det hele. Som livealbum, og dokumentasjon på en suveren gitarist, er det dermed bare å anbefale «Live From London» på det varmeste.

Jan Dahle

Reklame
Ei siste blues-reise