Ypperlig gitartraktering


Michael Thompson Band «High Times – Live In Italy»
Frontiers

Michael Thompson har i stor grad brukt sin karriere til å være studiogitarist, og han bidrar på plater til blant andre Cher, Michael Jackson, Celine Dion og Meat Loaf. Mannen har også gitt ut et par soloplater, og han har sitt Michael Thompson Band, som slapp den gode «Love & Beyond» i fjor. Når bandet nå er ute med CD/DVD-pakka «High Times – Live In Italy» er kvintetten fanga opp under Frontiers Rock Festival våren 2018.

Gutta åpner med to låter fra 1989-debuten «How Long», og hovedpersonen plukker fint på gitaren innledningsvis i «Can’t Miss». Thompson er da også en flott gitarist, og i front av bandet finner vi vokalist Larry King. Han synger godt, men det ser aldri kult ut med iPad med tekster på stativ.

Dette handler uansett i hovedsak om Thompson som legger riktig gode soloer, der musikken er godt forankra innenfor AOR-rammene. Guy Allisons keyboards er så med på å skape det riktige lydbildet, der han også går mer for et orgelsound på «Starting Over» – med duell mellom tangenter og gitar – og tittelsporet til den da ennå ikke utgitte «Love & Beyond». Det er for øvrig nettopp dette albumet og «How Long» repertoaret i hovedsak hentes fra.

Det blir riktig fint med balladen «Give Love A Chance», og her får Thompson virkelig utfolde seg på instrumentet. Videre gjør «High Times» seg godt, mens bassist Larry Antonino får vist seg frem som vokalist i den gode «Save Yourself». Konserten avsluttes for øvrig med en helt grei versjon av Bostons «More Than A Feeling».

Jan Dahle

Reklame
Ypperlig gitartraktering