Oppfølger fra Steve Harris’ løver


British Lion «The Burning»
Parlophone

Etter å ha konsentrert seg om kun Iron Maiden i 37 år, dukka bassist Steve Harris opp med et nytt musikalsk prosjekt i 2012. Da slapp han det som kunne fremstå som soloplata «British Lion», men saken er den at British Lion også er et band. Kvintetten har turnert en del etter albumdebuten – hvilket har inkludert to oslobesøk – og nå er plate nummer to ute.

«British Lion» var et album som ikke strakk seg forbi det litt middelmådige, og dermed er det med spenning man trykker play for å sjekke ut om i overkant av sju års modningstid har vært positiv for bandet og musikken. Igjen er låtene i all hovedsak skrevet av Harris, gitarist David Hawkins og vokalist Richard Taylor, og det skal vise seg at mye annet også er ved det samme.

Stilmessig er det fortsatt langt fra Harris’ hovedband, og det handler mye mer om rock enn metal når «City Of Fallen Angels» innleder «The Burning». Låtmessig er det ikke helt overbevisende, men fansen kan glede seg over et rimelig typisk Harris-parti underveis, og solodelen fungerer bra.

Tittelsporet har friskere og litt hardere tendenser, der det blir noe heftigere på trommesiden, og gitarene krydrer bra underveis. Gitarene er i det hele tatt et godt element utover på plata. Det er uansett et stort problem at Taylor er en kjedelig vokalist, som byr på relativt intetsigende melodilinjer. Mannen hemmer British Lion, og da hjelper det ikke all verden at det ligger gode elementer som en melodisk gitarsolo rundt ham.

Det er uansett mer typisk Steve Harris å spore på «The Burning» enn på debuten, og sånn sett vil mannens tilhengere finne sitt å glede seg over. «Father Lucifer» og «Spit Fire» er spor med tydelige Harris-signaturer underveis, men likevel uten at man helt lar seg rive med.

Når det tas litt mer med ro med «Elysium» treffer British Lion relativt godt, og det fungerer brukbart med den litt mer rocka «Last Chance», men i all hovedsak blir spor som «Lightning» og «Bible Black» alt for anonyme til at «The Burning» løfter British Lion opp fra en kuriositet for Iron Maiden-fansen. Bandet mangler rett og slett det som skal til for å nå ut til andre enn disiplene.

For et ferskt intervju med Steve Harris, sjekk ut Scream Magazines februarnummer.

Jan Dahle

Reklame
Oppfølger fra Steve Harris’ løver