Overbevisende hjemkomst


Blackberry Smoke «Homecoming: Live In Atlanta»
Earache

I fjor høst reiste Blackberry Smoke hjem til Atlanta for å by på sin etter hvert velkjente form for sørstatsrock, og det hele ble dokumentert for evigheten. Resultatet foreligger nå som «Homecoming: Live In Atlanta», der mesteparten av konserten er å finne på CD og LP.

Det betyr at «Nobody Gives A Damn» viser seg som en ypperlig konsertåpning – slik vi opplevde på Sentrum Scene noen uker før disse opptakene er gjort – og liveplata låter bra, der Charlie Starr synger godt over et band som er tight og solid. Organist Brandon Still får vist seg frem på solosiden i den påfølgende «Waiting For The Thunder», mens sologitarist Paul Jackson stadig er frempå.

«Pretty Little Lie» viser så hvor flotte melodilinjer dette bandet kan komme opp med, og albumet er da også fylt opp med mye sterkt materiale. «Best Seat In The House» er ypperlig, mens «Medicate My Mind» og «Running Through Time» roer det ned på godt vis. «Not Fade Away» og «Sleeping Dogs» byr på sin side på det mer jammende Blackberry Smoke, der det i sistnevnte blant annet puttes inn en snutt «Come Together». Det vi blir servert her er altså velkjent for alle som har opplevd bandet live.

Dermed er det også klart at «Homecoming: Live In Atlanta» er god lytting, der låter som «Run Away From It All» og «Free On The Wing» er virkelig fornøyelige i konsertversjoner. Showet gutta byr på er også rimelig variert, der det rocker godt med «I’ll Keep Ramblin'», mens «Mother Mountain» og «Ain’t Got The Blues» byr på det akustiske uttrykket. I sistnevnte tar publikum også over vokalen, hvilket understreker at bandet treffer godt på hjemmebane.

Låtmessig toppes det hele med «One Horse Town», der vi opplever Blackberry Smoke med særdeles høy trivelighetsfaktor. Bandet handler da også mye om nettopp det trivelige, og «Homecoming: Live In Atlanta» klarer å bevise nettopp det, samtidig som et spor som «Flesh And Bone» byr på et tyngre og tøffere preg. Alt i alt er «Homecoming: Live In Atlanta» et solid livealbum, som også er tilgjengelig på DVD, men da kun fra Earaches nettbutikk.

Jan Dahle

Reklame
Overbevisende hjemkomst