En appetittvekker


Pink Floyd «The Later Years 1987-2019»
Pink Floyd

«The Later Years 1987-2019» er en enkel CD/dobbel LP som er å betrakte som en forsmak på gigaboksen som slippes 13. desember, og det handler i dette tilfellet om 12 utvalgte spor. Enhver Pink Floyd-fan vil med det oppleve ukontrollert sikling etter å ha hørt denne appetittvekkeren.

Smakebitutgivelsen innledes med det første av tre spor fra veldedighetskonserten på Knebworth i juni 1990, «Shine On You Crazy Diamond», og utover på skiva kan du glede deg over «Comfortably Numb» og «Wish You Were Here» fra denne legendariske konserten. Det hele låter selvfølgelig helt upåklagelig, der materialet – i likhet med alt annet stoff her – nylig er remiksa.

En flott «Marooned Jam» og en tidlig versjon av «High Hopes» er outtakes fra «The Division Bell», mens «One Slip», «On The Turning Away» og den suverene «Sorrows» kommer i glimrende, oppdaterte utgaver av versjonene fra «A Momentary Lapse Of Reason».

Videre er «Us And Them», «Learning To Fly» og «Run Like Hell» henta fra en oppussa «Delicate Sound Of Thunder», mens et øvingsopptak av «Lost For Words» er ypperlig. I det hele tatt er denne utgivelsen nok et eksempel på Pink Floyds foretreffelighet, og enda en gang et bevis på at bandet klarte seg veldig bra uten Roger Waters, selv om få av oss trodde det var mulig før vi i sin tid ble tatt på senga av «A Momentary Lapse Of Reason».

Jan Dahle

Reklame
En appetittvekker