Slippfest på Grønland


Suicide Bombers
Oslo, Rock In
2/11-2019

Ei uke etter slippet av «Murder Couture» er tiden inne for å feire utgivelsen av Suicide Bombers fjerde album, og det gjøres med releasekonsert foran fans og venner på Rock In. Her, på stedets ikke veldig store scene, skal kvartetten by på en jevn miks av gammelt og nytt.

Ikke overraskende er det den rykende ferske utgivelsens tittelspor som følger den obligatoriske introen, og lyden er innledningsvis ikke helt der den bør være. Spesielt ligger vokalen litt skjærende høyt i lydbildet, men ting setter seg etter noen låter.

Bandet fremviser god energi i «Let’s Rock’n Roll», og Suicide Bombers er i det hele tatt litt røffere i uttrykket her enn på platene. Samtidig er gutta gode på å lage show på den lille tumleplassen de har, og rockeposeringene er på plass, der gitarist Stevie Teaze tidvis fører gitaren opp i typisk Slash-posisjon under soloene.

Den relativt ferske sologitaristen viser seg bra frem, og da blant annet i en god «Ready For Tonight». Som typisk er for Suicide Bombers kommer det så små reklamesnutter mellom enkelte låter, og disse benyttes til gitarstemming, men her er ikke guttas effektivitet alltid like god i kveld. Det fører til litt lange pauser, og samtidig blir det et ekstra langt opphold når Teaze ryker en streng.

Frontmann Chris Damien Doll fyller dødtiden med prating, men det blir likevel litt oppstykka her og nå. Gledelig er det på sin side at bandet henter frem «We Got Tonight», og «Easy Access» er som en liveklassiker å regne, så Suicide Bombers leverer bra musikalsk.

Hele sju låter plukkes fra «Murder Couture», og «Sleepless Elite» fremviser en visuell Doll, mens «Worlds Without End» blir et musikalsk høydepunkt. Denne litt seigere låta byr også på nyanser i form av clean gitar, samtidig som den står i kontrast til den kjappe «Madman». «We Don’t Negotiate With Terrorists» tilfører mye energi, og det nye materialet fungerer i det hele tatt godt fra scena.

Med «Bladerunner (Tokyo Nights)» og «Princess Socialite» avslutter så Suicide Bombers en god konsert, uten at dette har vært bandet på sitt aller mest eksplosive. Nettopp det kan nok forklares med litt for liten scene, og at vi i kveld fikk oppleve premierekvelden på høstens turne.

Jan Dahle

Reklame
Slippfest på Grønland