Halmstads konsertperler


Gyllene Tider «GT40 Live!»
Cosmos

Gyllene Tider var i sommer ute for å feire ei 40 år lang historie, og samtidig ta farvel med et trofast publikum. Dette resulterte blant annet i en ypperlig konsert i Fredrikstad, og nå kan alle som opplevde bandet i sommer mimre seg tilbake med turnedokumentasjonen «GT40 Live!».

Opptakene på CD-en/dobbel-LP-en er i hovedsak gjort på Ullevi i Göteborg, og gjennom 20 låter får vi et godt tilbakeblikk på ei lang musikalsk reise som er fylt opp med knallsterke låter. Samtidig rocker bandet relativt godt når «Skicka Ett Vykort, Älskling» setter standarden innledningsvis.

Dette handler uansett i all hovedsak om Per Gessles fortreffelige popperler, og når «Juni, Juli, Augusti» følger er Gyllene Tider i sitt ess. Samtidig er et levende publikum med på å skape atmosfære rundt gromlåtene, og med det gir «GT40 Live!» delvis riktig konsertstemning i stua. Dessverre klippes for det meste Gessles publikumskommunikasjon bort, og der dette skulle funnet sted fades publikum inn og ut. Dette hemmer helheten.

Musikalsk er det uansett solid håndverk, og med ypperlige fremførelser av «(Hon Vill Ha) Puls», «Flickorna På TV2», «Ljudet Av Ett Annat Hjärta», «Ska Vi Älska, Så Ska Vi Älska Till Buddy Holly», «Billy» – som vi dessverre ikke fikk oppleve i Fredrikstad – og «Gå & Fiska!» snakker vi virkelig om fornøyelig lytting.

Mats Persson og Göran Fritzon krydrer med henholdsvis gode gitarer og tangenter, og sistnevnte byr selvfølgelig på sitt varemerke, farfisaorgelet. Dea Norberg og Malin-My Wall byr på sin side på fremtredende koringer i blant andre «Vandrar I Ett Sommarregn», der sistnevnte også trår til med fela, før hun henter frem trekkspillet til en ypperlig «Flickan I En Cole Porter-sång».

Konsertfinalen med «När Vi Två Blir En», «Sommartider» og «När Alla Vännerna Gått Hem» er ikke annet enn suveren, og det er riktig hyggelig å gjenoppleve denne siste dansen med Gyllene Tider. Dermed er det også synd albumet hemmes av redigeringa, men musikken er altså ypperlig, hvilket også gjelder et par bonusspor, der «Chrissie, Hur Mår Du?» er flott.

Jan Dahle

Reklame
Halmstads konsertperler