En hitmaker tar til scena


Desmond Child «Live»
BMG

I 40 år har Desmond Childs låter herja hitlistene, og blitt fremført på arenaer og stadioner verden over, men da mannen i fjor tok tilbake hitpakka for å fremføre den selv, var det lille Feinstein’s/54 Below i New York City som var åstedet. Nå foreligger dokumentasjonen fra begivenheten på plate.

Desmond og hans medmusikanter går rett på sak når en av de største av de store, «Livin’ On A Prayer», åpner konserten. Det er en relativt rolig versjon av åttitallsklassikeren som presenteres, der Child selv spiller piano og synger, mens han backes av bandet rundt ham. Dette låter veldig fint.

Justin Benlolo tar over vokalen til en medley av «You Give Love A Bad Name» og «Dude (Looks Like A Lady)», og gitarriffet sitter ypperlig i førstnevnte. Videre utover i konserten tar også Lena Hall og Tabitha Fair seg av sangen på «I Hate Myself For Loving You», «Where Do I Go From You» – som bærer et sterkt musikalpreg – og «We All Sleep Alone».

Med «Angel» og «Weird» er vi tilbake i pianolandskapet, og dermed velger også Desmond igjen å synge selv, hvilket han i sin tid også gjorde på soloplata «Discipline». Det vi hører på «Live» er noe annerledes og mindre polerte versjoner enn utgavene som opp gjennom åra har solgt i milliontall, og det er like greit, for uten de originale musikerne og vokalistene kunne dette uansett ikke blitt akkurat det samme.

Vi snakker likevel om gode versjoner, og det er fornøyelig å høre Desmonds tolkninger av låter som «I Was Made For Lovin’ You» – langt bedre enn Kiss noen gang har klart live – og «How Can We Be Lovers». Innimellom forteller Child noen historier, og man kan ikke annet enn ønske at vi hadde fått et uredigert opptak av konserten da det må ha vært flere gode historier og gromlåter disse kveldene.

Et høydepunkt blir gjenforeninga av Childs vokalgruppe fra syttitallet, Rouge, hvilket vil si at vi igjen får høre Desmond Child, Maria Vidal, Myriam Valle og Diana Grasselli i samsang, og denne gang i den ypperlige «Love On A Rooftop».

For mange er Desmond Child mest kjent for å være mannen som ga hårete rockeband den nødvendige kommersielle snerten, men hitmakeren har også jobba tett med latinostjerna Ricky Martin. Dette demonstreres her med en medley bestående av blant andre «Livin’ La Vida Loca» og «She Bangs».

Den alt for korte skiva – albumet klokker inn på under en time – avsluttes med hovedpersonen ved mikrofonen i «(You Want To) Make A Memory», og med det har vi fått et godt innblikk i Desmond Childs hitkatalog. At vi likevel savner en mengde låter sier en god del om Childs suverene posisjon i den melodiøse musikken historie.

Jan Dahle

Reklame
En hitmaker tar til scena