Bring heavy rock to the sea


Jorn
Et sted til sjøs, Rock The Boat
26/10-2019

Det er ikke så altfor ofte vi får oppleve gullstrupen Jørn Lande og hans Jorn på norsk jord. Strengt tatt fikk vi vel ikke det denne gangen heller, siden vi befinner oss et sted til havs, men utgangspunktet var i det minste Vippetangen. Der ble skuta fylt opp med artister og fans, og med det var det klart for helgas andre Rock The Boat-cruise.

Det er tangentist Alessandro Del Vecchio som forsiktig innleder Jorns konsert, før resten av bandet kommer inn og smeller til med «Life On Death Road». For anledningen finner vi Jørn Viggo Lofstad på Tore Morens plass, da sistnevnte pådro seg en skade kun få dager før denne konserten. Dette blir uansett ikke et problem, for Lofstad regjerer som alltid på sine seks strenger.

Jørn Lande synger som vanlig godt, og musikalsk fortsetter det sterkt med «World Gone Mad». Både denne og «Rock And Roll Angel» er suverene videreføringer av gammelt Road-materiale, men selv ti år etter at Jorn slapp disse låtene føles det fortsatt som å være tilbake til 1986 når riffa blåses ut i nattklubben på Stena Saga.

Lofstad har spilt i overkant av halve settet tidligere, da han som kjent var et fast element i Jorn for 10-15 år siden, så det var vel aldri noen tvil om at han skulle takle dette. Det er da også suverent å høre ham gjøre låter som «Blacksong» og «Stormcrow» tidlig i settet, og et tilbakeblikk til «Worldchanger» i form av «Sunset Station» er glimrende.

Lyden i salen er god, og Del Vecchios tangenter tilfører en ekstra dimensjon, og muligheten for mer dynamikk i uttrykket. Dette fungerer godt i Christopher Cross-coveren «Ride Like The Wind», som følges av en gledelig «The Inner Road» og ikke minst en ypperlig «Out To Every Nation». Disse gjør seg naturlig nok svært godt med Jørn Viggo på plass på scenas høyre side.

Det er altså ikke stort å utsette på kveldens fremførelser, og hovedpersonen synger også upåklagelig. Verre er det at Lande igjen skravler seg fullstendig bort, og det blir flere lange og totalt meningsløse passiarer der det skal hilses på gamle kjente, og i det hele tatt masse tull og vås. Dette hemmer virkelig helhetsopplevelsen da konserten ikke får noen god flyt, samtidig som sluttresultatet er at en Black Sabbath-medley droppes fra settet. Det blir rett og slett ikke tid til den. Her trengs det skjerping, Jørn.

Det blir likevel plass til et par coverlåter til, og nettopp noen gamle tungrock-klassikere er noe man forventer når Jorn inntar scena. Denne gangen står Thin Lizzys «Are You Ready» og Deep Purples «Stormbringer» på agendaen, og dette fungerer godt. Man kunne nok likevel kanskje heller ønske seg et par ekstra Jorn-låter, men gode versjoner av slikt stoff er ikke å forakte, så Lande kommer unna med det.

Et høydepunkt blir «Walking On Water» fra «Dracula – Swing Of Death», der Lofstad legger riktig gode gitarer, inkludert en solo med en Gary Moore-følelse. Samtidig er dette ei låt som vekker allsangen på båten, der vi nå er godt utpå natta. «Lonely Are The Brave» blir en annen topp mot slutten av settet, som for øvrig avsluttes med høyt tempo i «Ride To The Guns».

Med det har Jorn levert sterkt musikalsk, og samtidig har vi fått erfare at Del Vecchio og Lofstad er en riktig god kombinasjon. Disse har for øvrig stødig backing fra bassist Sid Ringsby og skinnpisker Francesco Jovino, og med Landes stemme på toppen skapes det mye vellyd. Om sistnevnte fyrste da bare kunne tatt seg sammen hadde alt vært vel, for i kveld var det like før tåkeluren ble utløst.

For full rapport fra Rock The Boat, sjekk ut Scream Magazines desembernummer.

Jan Dahle

Reklame
Bring heavy rock to the sea