Smaragdgrønn rock


Dare
Et sted til sjøs, Rock The Boat
25/10-2019

De britiske melodiøse rockerne i Dare var første band ut da høstversjonen av Rock The Boat begynte å nærme seg åpent hav, og bølgene med det tok tak i skuta. Til tross for at dette førte til ustødig gangsett for vokalist Darren Wharton, skulle kvintetten levere ei sterk reise bakover i tid.

Dare velger rett og slett å by på en motsatt kronologisk presentasjon av bandets historie, og dermed åpner seansen med seks låter fra den tre år gamle «Sacred Ground». «Home» og «Until» er først ut, der gitarist Vinny Burns byr på gode keltisk elementer i sistnevnte. Det løfter seg så litt ekstra med de ypperlige «Days Of Summer» og «On My Own».

Darren Wharton er i strålende form, og han er blid som ei sol til tross for at han stadig må sette sjøbein. I løpet av konserten forteller han om dagen i Oslo, med besøk på Operaen og SALT, og han er i det hele tatt en passe uhøytidelig frontmann.

Burns setter seg selv i fokus med fint solospill i den roligere «I’ll Hear You Pray», og når bandet beveger seg tilbake til 2004 i med «Sea Of Roses» får mannen lagt flotte gitarlinjer. Bandet ellers gjør også en solid jobb, og til tross for at Stena Saga strengt tatt ikke byr på et direkte ypperlig konsertlokale, skal det også denne helga vise seg at publikum skal få veldig gode opplevelser.

Før tidsreisa skal ta oss tilbake til Dares to første album besøker Wharton sin Thin Lizzy-fortid, men uten at han plukker ei låt fra sin tid med bandet. Det er nemlig «Emerald» som står på programmet, og med det kommer den første av kveldens to hyllester til Darrens tidligere bandkollega, Phil Lynott. Gutta gjør uansett klassikeren i sin egen, litt roligere versjon, hvilket fungerer godt.

Litt mer tyngde blir det når «Wings Of Fire» henter frem allsangen blant glade publikummere, mens Burns legger en heftig solo. Før vi skal helt tilbake til begynnelsen rocker gutta godt med «We Don’t Need A Reason», men det er finalen med halve «Out Of The Silence» som blir konsertens absolutte topp.

«Into The Fire» er blant låtene som understreker viktigheten av Marc Roberts’ tangenter, og mannen er i høyeste grad med på å skape det gode lydbildet Dare presenterer. Den halvrolige «The Raindance» byr på herlig riffing fra Vinny, mens Lynott-hyllesten «King Of Spades» er flott, med deler av «Black Rose» lagt inn underveis.

Allsang og full fest blir det så når «Return To Heart» avslutter reisa bakover til 1988, og med det har Darren Wharton og hans Dare lagt lista for de neste to døgna, der Rock The Boat altså nok en gang skal vise seg som en hyggelig opplevelse med gode konserter.

For full rapport fra Rock The Boat, sjekk ut Scream Magazines desembernummer.

Jan Dahle

Reklame
Smaragdgrønn rock