Nok ei musikalsk bombe


Suicide Bombers «Murder Couture»
Suicide Records

Oslobandet Suicide Bombers er fremme ved sin fjerde albumutgivelse, og med ny gitarist på laget, Stevie Teaze, kjører gutta på med mer hardrock med røttene i åttitallet. Gutta klarer også nesten å matche den ypperlige «Suicide Idols».

Tradisjonen tro åpner kvartetten «Murder Couture» med en typisk Suicide Bombers-intro – noe som er med på å gi platene et unikt Suicide Bombers-uttrykk – og deretter byr gutta på platas tittelspor. Gitarene er melodiske, mens Chris Damien Doll synger slik han har gjort på tidligere skiver. Noe som igjen er med på å gi bandet et distinkt uttrykk.

Til tross for mange utskiftninger i besetningen – Doll er den eneste som har vært med fra begynnelsen – har Suicide Bombers hele veien hatt dette særpreget, hvilket utvilsomt er en av bandets styrker. Dermed står og faller også det hele på hvor sterkt låtmaterialet er. Der traff orkesteret særdeles godt på sitt forrige album, «Suicide Idols», og det skal vise seg at det er omkring like sterkt denne gangen.

Når «Kings & Queens» følger er det relativt midtempo, men med et fokus på melodien. Dette fungerer bra, men tempoet økes også noe når vi når singelen «So Bad». Uansett tempo er hovedpoenget at låtene sitter, slik «Worlds Without End» i høyeste grad gjør.

På sitt beste er «Murder Couture» med «Love Disasters», der både riff og melodibruk virkelig treffer lytteren. Litt røffere i kantene blir det med «We Don’t Negotiate With Terrorists», der det hele er litt mer rett i trynet, samtidig som gitarsoloen stikker seg noe ekstra frem. Bassist C. Slim og trommis Lyle Starr tilfører så et godt groove til «End Of The Story», samtidig som gitarriffa slår mot deg.

Albumet avslutter energisk med «Madman» – før den obligatoriske outroen – og med det setter «Murder Couture» punktum på godt vis, og Suicide Bombers har nok en gang levert ei skive fans av god hardrock vil sette pris på.

For et ferskt intervju med Chris Damien Doll, sjekk ut Scream Magazines novembernummer.

Jan Dahle

Reklame
Nok ei musikalsk bombe