Fortsatt levende og fri


Michael Monroe «One Man Gang»
Silver Lining

Finlands største rockelegende, tidligere Hanoi Rocks-vokalist Michael Monroe, holder liv i solokarriera, og er nå aktuell med «One Man Gang».

Her åpner det med rett i trynet rock i form av tittelsporet, der tempoet er høyt, men mannen skal uansett by på ei variert plate. Det hardtslående dukker riktignok opp igjen i «Black Ties And Red Tape», men på veien dit blir det blant annet mer midtempo og fengende med «Last Train To Tokyo». Produksjonen kunne kanskje vært hakket sterkere, men den er likevel ikke på noen måte sjenerende.

Monroe byr videre på munnspill i «Junk Planet» og «Wasted Years» – sistnevnte med gjestegitar fra Nasty Suicide – mens trompet tilfører en meksikansk atmosfære til «Heaven Is A Free State». Saksofonen er på sin side ikke særlig fremtredende. Det roes ned med «Midsummer Nights», mens det er catchy når man er fremme ved refrenget i rocker’n «The Pitfalls Of Being An Outsider».

«Hollywood Paranoia» er også riktig melodisk, samtidig som det er elementer som minner om Hanoi Rocks. Monroe byr i det hele tatt på akkurat hva du kan forvente fra mannen, og resultatet er ei riktig trivelig skive. Det avsluttes så med ei litt annerledes låt i form av den fine og litt rolige «Low Life In High Places», der det også blir plass til cello.

Jan Dahle

Reklame
Fortsatt levende og fri