Alle gode ting er tre


Flying Colors «Third Degree»
Music Theories

Flying Colors er fremme ved sitt tredje album, og supergruppa topper seg selv med denne utgivelsen. Det innledes ganske så tungt og rocka med «The Loss Inside» og «More», der både gitarist Steve Morse og tangentist Neal Morse setter sitt preg på uttrykket. Samtidig er Casey McPhersons vokalbruk litt grungeaktig, og helheten er ypperlig.

Steve tilfører mye god gitartraktering utover på plata, noe som gir et velkjent uttrykk for Deep Purple-fansen, men samtidig er Flying Colors mer proga og variert enn gitaristens hovedband. Dette kommer blant annet til uttrykk i den funky «Geronimo», den streite balladen «You Are Not Alone», og den muntre, melodiøse og sekstitallsaktige «Love Letter», der man aner noen hint av The Beach Boys i koringene.

«Cadence» byr på melodiske gitarer, og et noe neddempa uttrykk, der også strykere finner sin plass i lydbildet, og trommis Mike Portnoy etter hvert får slått seg litt mer løs. Det hele er da også fint produsert, samtidig som det hele tiden skjer noe som gjør at du som lytter opprettholder interessen. Bassist Dave LaRue får på sin side godt med spillerom i den melodiøse «Guardian», og alle de involverte får i det hele tatt vist seg godt frem på «Third Degree».

I den ti minutter lange «Last Train Home» krydrer Steve igjen med fine gitarlinjer, mens Portnoy og LaRue får sin sekvens der rytmegutta virkelig regjerer, samtidig som det også blir mer akustisk i uttrykket. Dette er Flying Colors i sitt proga ess. Albumet avslutter for øvrig med platas lengste spor i form av «Crawl», som igjen understreker at skiva er fylt opp med gode komposisjoner og fin melodibruk. Dette resulterer i ei plate som er både musikalsk spennende og fengende.

Jan Dahle

Reklame
Alle gode ting er tre