Et vellykka sideprosjekt


The Defiants «Zokusho»
Frontiers

The Defiants består av nåværende og tidligere Danger Danger-medlemmer, og dermed skjønner man at det er melodisk rock det handler om. Gutta slapp sitt første album i 2016, og er nå ute med oppfølgeren.

Det er Paul Laine som står for vokalen i The Defiants, og det er strengt tatt det eneste som skiller besetningen fra dagens Danger Danger. Laine og bassist Bruno Ravel har i fellesskap skrevet alt materialet, mens svenske Rob Marcello tilfører småheftig gitartraktering.

Keyboards og forsiktig gitarplukking innleder «Zokusho», før «Love Is The Killer» sparker skikkelig i gang. Dermed åpenbarer det seg også et rimelig tradisjonelt sound for den melodiøse rockegenren, så smedene holder seg altså ved sin velkjente lest. Låtmessig fungerer det også bra, noe «Stay» understreker sent på plata.

Det løfter seg med «Standing On The Edge», der det melodimessig sitter godt, samtidig som Marcello krydrer med mye snadder. Det er litt tempo og energi i «Fallin’ For You», men det midtempo uttrykket i «Hollywood In Headlights» fungerer enda bedre for gutta, der vi finner et av platas melodiske høydepunkter. Det bærer tidvis også litt i retning av power pop, slik som i den gode «U X’d My Heart».

Et album fra melodiske rockere er selvfølgelig ikke komplett uten en ballade eller to, og med «Hold On Tonight» roer The Defiants det med hell noe, men er likevel et stykke unna å ta den helt ned. Igjen er det fine gitarer som gir liv til låta, på en litt Def Leppard-aktig måte, samtidig som Laines vokallinjer sitter godt.

«Allnighter» byr på et godt driv, og god riffing fra Marcello. Dermed skapes nok et godt spor på «Zokusho», som helhetlig er et sterkt album, der fans av genren garantert vil finne opp til flere låter som faller i smak.

Jan Dahle

Reklame
Et vellykka sideprosjekt