Småhett i Norje


H.E.A.T. «Live At Sweden Rock Festival»
e-a-r

Etter at Iron Maiden hadde gjort sitt på fjorårets Sweden Rock Festival inntok svenskene i H.E.A.T. Sweden Stage for å skape litt melodisk feststemning utover natta, og nå er begivenheten tilgjengelig på BD/CD.

Med «Bastards Of Society» innleder kvintetten det timelange settet, der vokalist Erik Grönwall på mange måter tar kommandoen der han gjør en fin figur i front. Gutta følger på med et tilbakeblikk til begynnelsen i form av «Late Night Lady», og deretter følger en miks fra hele karriera, med hovedvekt på bandets tre siste studioutgivelser.

Flammene slår opp fra scena til tonene av «Eye Of The Storm» og «Mannequin Show», så det bys på show og moro. Samtidig er sistnevnte bandet på sitt mest fengende. Trommis Crash gjør så hovedjobben i «Redefined», mens det groover godt av «Heartbreaker», og er godt med energi i «Inferno» og «Beg Beg Beg», der det i sistnevnte også legges inn både en «Whole Lotta Rosie»- og en «Piece Of My Heart»-snutt.

Det sitter godt med den midtempo «Living On The Run» mot slutten, og finalen «A Shot Of Redemption» er også bra. Med det har H.E.A.T. gjort en god konsert, som ser helt grei ut på skjermen, men denne skribenten er nok større tilhenger av at det visuelle er krystallklart, fremfor effekten som er brukt på bildet her.

Bonusmaterialet på BD-en er en liten titt bak kulissene i H.E.A.T.s liv, og ni musikkvideoer fra 2012 og frem til i dag. Det vil si at hele perioden med Grönwall bak mikrofonen, fra «Living On The Run» til «Drink Alone», blir presentert. Dette inkluderer et par liveklipp, og blant andre «A Shot Of Redemption» og «Best Of The Broken». CD-en inneholder for øvrig konserten i sin helhet.

Jan Dahle

Reklame
Småhett i Norje