Rocker natta lang


Graham Bonnet Band «Live In Tokyo 2017»
Frontiers

Liveopptakene har kommet tett fra Graham Bonnet Band – enten som rene konsertutgivelser, eller som bonusdisker – og når mannen og bandet nå er ute med «Live In Tokyo 2017» er det tredje gang i løpet av de siste par åra du kan legge en DVD fra kvintetten i spilleren.

Denne utgivelsen er på en måte del to. Graham Bonnets japanbesøk i 2017 besto nemlig av en todelt konsert med et solobandsett og et Alcatrazz-sett, og sistnevnte ble sluppet som DVD/CD på tampen av fjoråret. Nå er altså tiden inne for tilsvarende slipp av Graham Bonnet Band-delen av konserten.

Det åpner veldig godt med Rainbows «Eyes Of The World», der både gitarist Conrado Pesinato og tangentist Jimmy Waldo får vist seg frem på solosiden. Førstnevnte er da også med på å løfte hele konserten, der han gjør en fin jobb på plassen til noen av rockehistoriens største gitarlegender.

Når det gjelder Bonnets solokarriere hentes det en håndfull låter derfra, og «Night Games» blir et høydepunkt. Også den relativt ferske «Rider» sitter godt denne kvelden, mens «Into The Night» byr på tempo og energi, og hovedpersonen selv er i god form.

Halve MSGs «Assault Attack» står på programmet, og «Samurai» blir en vinner blant dette stoffet. Det er likevel ikke til å komme utenom at Rainbow-låtene gjerne stikker seg litt ekstra frem, der «Since You Been Gone» og en ypperlig «All Night Long» er sikre vinnere.

Det avsluttes med «Lost In Hollywood», og det vi da har opplevd i løpet av i overkant av en time er bra. Det hadde nok likevel vært å foretrekke at de to utgivelsene fra kvelden hadde vært samla under ett, og at vi med det hadde fått et fullstendig show på én DVD.

Bonusmaterialet på DVD-en er to låter fra soundcheck, hvilket inkluderer Rainbows «Love’s No Friend». Denne er lagt inn i konsertdelen på CD-en, og ellers byr skiva på en alternativ versjon av «The Crying Chair» fra Graham Bonnet Bands siste studioutgivelse, «Meanwhile, Back In The Garage».

Jan Dahle

Reklame
Rocker natta lang