Mye instrumentalt


Dream Theater
Tons Of Rock, Oslo, Ekebergsletta
29/6-2019

Med den relativt ferske «Distance Over Time» i bagasjen velger Dream Theater å fylle nesten halve konserten med materiale derfra, og sånn sett er det ikke direkte publikumsfrieri som bedrives når progmetalerne skal by på sine tilmålte 70 minutter.

Dermed er «Untethered Angel» første post på ettermiddagsprogrammet, og bandet låter som alltid solid. Også vokalist James LaBrie er i ganske god form i dag, men han skal likevel få mange og lange pauser utover i konserten. Sånn sett kan det nok bli litt mye instrumentalt for deler av publikum, men samtidig er det for mange av oss en nytelse å høre John Petruccis følsomme solo i «Fall Into The Light», eller mannens intro i den lange instrumentalinnledninga til «Barstool Warriors».

Nevnte låt byr også på herlige tekniske partier, som blir suverent fremført av et band som på mange måter er litt sjarmløst. Et tilbakeblikk til «Train Of Thought» i form av «As I Am» blir et låtmessig høydepunkt tidlig i konserten, mens John Myung basser gromt i «The Dance Of Eternity», der bandet igjen drar heftig i vei på det instrumentale plan.

LaBrie blir sånn sett mye en statist, som kommer og går utover i konserten, men bandets svakeste ledd gjør altså en godkjent jobb i blant andre «Lie». «Pale Blue Dot» lar så igjen Petrucci regjere, samtidig som trommis Mike Mangini jobber hardt. Når «Pull Me Under» så avslutter settet har Dream Theater levert varene for alle som holder ut en liten overdose teknisk briljering.

Jan Dahle

Reklame
Mye instrumentalt