Britisk hitparade


Def Leppard
Tons Of Rock, Oslo, Ekebergsletta
29/6-2019

Årets Tons Of Rock avsluttes når det femhodete Def Leppard inntar hovedscena lørdag kveld, der «Rocket» og «Animal» fra storsuksessen «Hysteria» innleder bandets halvannen time lange konsert. Det er så nærmest en ren hitparade som skal bli servert, og dermed er hele seks låter fra nevnte album inkludert i settet.

Det hele er i hovedsak flott fremført, men at vokalist Joe Elliott til tider er litt sliten avsløres under «Let’s Get Rocked». Bandets viktigste ingrediens er uansett gitaristene Phil Collen og Vivian Campbell, som tilfører råskap til et relativt sterilt komp. Collen og Campbell deler på både riff og soloer, samtidig som hele bandet stadig er i bevegelse, og med det gjør det visuelt spennende.

Bak orkesteret gjør for øvrig skjermen sitt til at det skjer mye selv for de som står langt unna. Def Leppard er rett og slett et gjennomført maskineri, som vet hvordan publikum skal underholdes. Dermed blir det også kanskje litt feil å kritisere setlista, men det hele blir litt vel forutsigbart og trygt. Forandringene er minimale fra bandet besøkte Skandinavia i 2015, og det å droppe «Foolin'», og samtidig tvilholde på Rick Savages bassolo og den påfølgende David Essex-coveren «Rock On» er totalt skivebom

Det blir på sin side også litt småkjedelig med «When Love & Hate Collide» og en akustisk «Two Steps Behind». Den smått banale «Man Enough», med godt bass-groove og tunge gitarer, gjør seg derimot bra i sin enkelhet, der den også er det eneste originalinnslaget fra de siste 20 åra. Dette handler nemlig i all hovedsak om åttitallet, og «High’n Dry»-innslagene «Let It Go», «Bringin’ On The Heartbreak» – bandets beste ballade – og «Switch 625» er glimrende.

Den flotte «Love Bites», og «Hysteria» – med et innslag av David Bowies «Heroes» – er også sikkerstikk, mens «Pour Some Sugar On Me» virkelig skaper partystemning på Ekebergsletta. Sånn sett leverer Def Leppard i all hovedsak godt, men litt dypere graving i katalogen hadde ikke gjort noe, der de avsluttende «Rock Of Ages» og «Photograph» er de eneste låtene fra suverene «Pyromania».

Jan Dahle

Reklame
Britisk hitparade