Re:Conception


Conception
Tons Of Rock, Oslo, Ekebergsletta
28/6-2019

Conceptions gjenoppstandelse var etterlengta, og som et resultat var bandet nærmest selvskrevet når årets festivalprogram skulle settes sammen. Orkesteret inntar sletta med «Grand Again», og det er nok ikke få av de tilstedeværende som gleder seg ekstra over at tidligere Kamelot-vokalist Roy Khan endelig kan oppleves fra scenene igjen. Mannen synger da også godt i dag.

Minst like mange gleder seg kanskje også over at gitarist Tore Østby igjen viser livstegn, og selv om han dessverre ligger litt lavt i lydbildet, er det fornøyelig å høre eksiltotningen riffe i gang «A Virtual Lovestory» med de særprega overtonene. Conception anno 2019 låter som bandet skal, og gutta har satt sammen et godt sett i dag.

Dermed gleder fansen seg over «Gethsemane», den ferske «My Dark Symphony» og «Cardinal Sin». Med de tekniske partiene i «A Million Gods» topper Conception seg på mange måter her og nå, men også fjorårets «Quite Alright» er en godbit i konsertsammenheng. «Roll The Fire» er på sin side klassikeren den utvida kvartetten ikke kan feile med, og med det er det bare å konstatere at Conception fortsatt er å regne med.

Jan Dahle

Reklame
Re:Conception