Doom or die


Hex A.D.
Tons Of Rock, Oslo, Ekebergsletta
28/6-2019

Det ble i forkant av Tons Of Rock avholdt en bandkonkurranse der premien var å få opptre på festivalen, samt å få tilført 15.000 garantert sårt tiltrengt kroner til bandkassa. Det var larvikbandet Hex A.D. som trakk det lengste strået her, hvilket betyr at en vikarbefengt versjon av bandet får 30 minutter til å fremføre sin småproga doom-inspirerte rock.

Bandet har tre album på samvittigheten, og gir publikum låter fra de to siste, der «Skeleton Key, Skeleton Hand» byr på en tung åpning. Vokalist og gitarist Henrik Kaupang er god i front, der han byr på klassiske tungrock-poseringer, tidvis inspirert av Zakk Wylde. Han leverer også godt på gitaren – mange der ute vil nok likevel forbinde mannen med det å være trommeslager for Paul Di’Anno og Blaze Bayley – og styrer i det hele tatt Hex A.D. godt i land, der også bassvikar Anniken Kvalsund lever bra i Are Gogstads fravær.

«The Cranium Seal» byr først på det seige, og videre temposkifter, der bandet har såpass lange låter at det kun blir plass til fire i dagens korte sett. Tittelsporet fra den ferskeste skiva, «Netherworld Triumphant», er sterk, med god gitartraktering, mens «A Nocturnal Report» setter et bra punktum for en godt gjennomført konsert under mottoet «Doom or die».

Jan Dahle

Reklame
Doom or die