Åpning på sletta


Black Debbath
Tons Of Rock, Oslo, Ekebergsletta
27/6-2019

Tons Of Rock har flytta fra Halden til Oslo og Ekebergsletta, og med det føler nok festivalens husband, Black Debbath, seg veldig hjemme. Oslokvartetten har da også fått det ærefulle oppdraget å sparke i gang festivalens første dag.

Det er sjette gang Black Debbath spiller på Tons Of Rock – dette er altså festival nummer seks i rekka – og som fast innslag på programmet er det nødvendig å komme opp med noe nytt. Med den relativt ferske «Norsk Barsk Metal» på markedet er det dermed naturlig med et visst fokus på bandets åttende albumet, som for øvrig også inneholder festivalens nye temalåt.

Det er tittelsporet fra «Norsk Barsk Metal» som åpner konserten, mens bassist Egil Hegerberg deretter introduserer «1001-1002-1003» med å fortelle at alle villige damer på området må respektere bandets intimsoner, og med det holde avstand. Humoren sitter som alltid løst, mens orkesteret byr på sin smått Black Sabbath-inspirerte rock.

Gutta veksler på å ta ordet, men vokalist og gitarist Lars Lønning er likevel på sin måte frontfiguren, samtidig som det mye handler om Hegerberg. Det er da også sistnevnte som leder den tradisjonelle rockequizen, med mer eller mindre – da helst mer – tvilsomme spørsmål og svar.

«PILS!» fører til allsang blant et overraskende tidlig fremmøtt publikum, mens Lønning finner frem hoppestokken, med innebygd ølboksholder. Noen vil nok se på resultatet som alkoholmisbruk, men ingen skal kunne påstå at Black Debbath ikke bruker annerledes virkemidler på scena enn andre band.

Det bærer etter hvert tilbake til begynnelsen, og med det «Problemer Innad I Høyre», før Lønning leser opp det han påstår er et brev fra den lokale velforeninga. Her oppfordres publikum til alt fra å avstå fra alkohol, til ikke å mige i buskene. Med det sagt, er det på sin plass med «Nei Til Runkesti På Ekeberg».

Hele seansen avsluttes selvfølgelig med festivalhymnen «Tons Of Rock», og med det kommer gitarist Ronni Le Tekrø på scena, men han drukner dessverre litt i lydbildet. Etter hvert kommer også Daniel Jenssen inn, iført pavedrakt, og med det er det plutselig fire gitarister på scena. Jenssen er for øvrig vinneren av prisen for beste Tekrø-vikar under Black Debbaths avslutta turne. Det hele er litt kaotisk, men en passende avslutning på en uhøytidelig åpningskonsert under årets Tons Of Rock.

For full festivalrapport sjekk ut Scream Magazines augustnummer.

Jan Dahle

Reklame
Åpning på sletta