Alle dødsveier fører til Milano


Jorn «Live On Death Road»
Frontiers

Fjorårets Frontiers Rock Festival ble avslutta av Jorn, og nå er nesten hele dette headliner-settet sluppet på CD/DVD og Blu-ray. Det skal da også vise seg at det er Jørn Lande og hans menn i sitt ess som er foreviga denne gangen.

Det åpner neddempa med en Lande som kun backes av tangentist Alessandro Del Vecchio når «My Road» innleder den i overkant halvannen time lange DVD-en, før det fulle bandet kommer på banen til «Bring Heavy Rock To The Land». Det låter friskt, og gitarist Tore Moren tilfører både fet riffing og godt soloarbeid, der han gir ekstra liv til «Life On Death Road».

Med bassist Sid Ringsby på laget er det også på mange måter en klassisk Jorn-feeling over bandet, og man er nesten tilbake til konsertene i 2001-2002 når vi etter hvert får «Sunset Station», selv om trommis Beata Polak naturligvis skiller seg en del fra Hellhammer. Selvfølgelig skulle vi gjerne også hørt mer fra nettopp «Worldchanger» – Jorns beste skive – men vi får uansett et godt sett på «Live On Death Road».

«Blacksong» sitter bra, og de gamle Road-levningene «World Gone Mad» og «Rock And Roll Angel» er alltid fornøyelige. Det er fortsatt likevel litt vanskelig helt å venne seg til at disse godt over 30 år gamle låtene nå på en måte tilhører Jorn, og en med det ny generasjon tungrock.

Som typisk er når det gjelder Jørn Lande blir det noen coverlåter underveis. Først ut av disse er en god versjon av Christopher Cross’ «Ride Like The Wind» – mange fans av tyngre musikk forbinder kanskje denne mest med Saxon – mens CD-versjonen av «Live On Death Road» også byr på Ozzy Osbournes «Shot In The Dark». Igjen gjøres det en god versjon, der Moren nok nyter det å spille gitarpartiene til sitt forbilde, Jake E. Lee.

«Walking On Water» plukkes frem fra Dracula-skiva til Lande og Trond Holter. Den henter også frem allsangen hos publikum, og blir et av mange høydepunkter i konserten. Det at lydproduksjonen også sitter veldig bra er med på å gi en god opplevelse, og bildeproduksjonen er helt godkjent.

Når tiden er inne for «Traveller» byttes Polak ut med Francesco Jovino, som blir sittende bak slagverket resten av konserten. Blant låtene i denne avslutningsdelen av showet får vi blant andre den sterke «Man Of The 80’s», og en god versjon av Black Sabbaths «The Mob Rules». Jørn selv har hele tiden gjort en solid vokaljobb, og når det hele avsluttes med «Lonely Are The Brave» er en riktig god DVD i havn.

Jan Dahle

Reklame
Alle dødsveier fører til Milano