En siste observasjon


UFO
Norje, Sweden Rock Festival
8/6-2019

Blant de aldrende menn som er i ferd med å takke for seg finner vi Phil Mogg og hans UFO, og samtidig ble bandet ramma av en tragedie da tangentist/gitarist Paul Raymond døde brått i vår. På hans plass finner vi nå en gammel kjenning i form av Neil Carter – som opprinnelig spilte i UFO på tidlig åttitall – og det skal vise seg at bandet fortsatt leverer varene.

Mogg kommer inn med en hatt som dekker hans blanke isse, og byr samtidig på en stemme som er overraskende god når «Mother Mary» innleder konserten. Gitarist Vinnie Moore har for lengst funnet seg til rette i orkesteret, mens bassist Rob De Luca liker å lage show på scenekanten. Unggutta dekker sånn sett litt opp for den eldre garde, som ikke lenger er like aktiv på scena.

Sammen byr kvintetten så på ultraklassisk tungrock i form av «Lights Out» og «Only You Can Rock Me». I hovedsak hentes da også materialet fra nettopp den klassiske perioden med Michael Schenker på gitar, men det børstes også støv av den opprinnelige Carter-perioden når «We Belong To The Night» og «Makin’ Moves» plukkes opp av hatten.

Det var uansett på syttitallet UFO var på sitt beste, og Mogg later til å forstå dette når det roes litt ned med «Love To Love», og rockes med en solid «Too Hot To Handle». Moore får på sin side litt tid til å vise seg frem i «Rock Bottom», mens «Doctor Doctor» og «Shoot Shoot» er en sterk måte å si farvel til Skandinavia på.

Jan Dahle

Reklame
En siste observasjon