Svensk, melodisk prog


A.C.T.
Norje, Sweden Rock Festival
6/6-2019

Prisen til festivalens blideste musikant må gå til A.C.T.-vokalist Herman Saming, som fra bandet åpner med «The End», til kvintetten avslutter med «Manipulator», spretter rundt på scena med et gigantisk glis. Samtidig har mannen en innlevelse av de sjeldne, som gjør ham til et fornøyelig skue.

Rundt seg har han så et ultrasolid band, som med fenomenalt samspill leverer A.C.T.s melodiøse og smått tekniske prog, med mengder av dynamikk. Under «Waltz With Mother Nature» finner Saming turen ned til publikum, mens Ola Andersson leverer flott gitarspill. Godt solospill byr samme mann på i «The Ruler Of The World», mens Saming byr på dans i den proga «Torn By A Phrase».

Låtvalget er solid, og svenskene leverer en konsert uten dødpunkter. Det betyr at man kan glede seg over litt Supertramp-inspirasjoner i «A Truly Gifted Man», mens det avsluttes litt småtungt med «Manipulator». Dette har vært suverent, og det skal da også vise seg at A.C.T. blir stående igjen som et av festivalens høydepunkter.

Jan Dahle

Reklame
Svensk, melodisk prog