En siste blomstring


Krokus
Norje, Sweden Rock Festival
6/6-2019

Krokus er ett av flere band som i senere tid har annonsert avskjedsturne, og om dette skulle bli siste gang vi ser sveitserne etterlater de oss i det minste med gode minner.

«Headhunter» er en hardtslående åpning på en konsert som feirer omkring 40 år med klassisk hardrock. Marc Storace trekker nok på åra, men frontmannen er likevel mye den samme som vi kjenner fra tidligere konserter, og når «Long Stick Goes Boom» og «American Woman» mikses med innslag av henholdsvis «Pinball Wizard» og «We Will Rock You», viser gutta også hvor røttene ligger.

Det samme gjør en litt overflødig «Rockin’ In The Free World». Det svinger uansett av bandet, noe «Hellraiser» understreker, samtidig som tre gitarer gir et fyldig lydbilde. Ei relativt fersk låt som «Hoodoo Woman» klarer så å dra allsangen ut av publikum, mens gitarist Mandy Meyer stikker seg frem med litt ekstra soloarbeid i forbindelse med «Fire».

Det viktigste er uansett at Krokus på denne siste reisa leverer godt med stoff som «Bedside Radio», «Easy Rocker» og den avsluttende «Heatstrokes». Sveitserne gjør rett og slett akkurat det de skal i ettermiddag.

Jan Dahle

Reklame
En siste blomstring