Ikke overbevisende superlag


Deadland Ritual
Norje, Sweden Rock Festival
6/6-2019

Festivalens ferskeste band er supergruppa Deadland Ritual, som på papiret har det meste. Matt Sorum, Geezer Butler og Steve Stevens borger for kvalitet, men det viser seg fort når gutta åpner med Black Sabbaths «Symptom Of The Universe» at bandet lider av en mangelsykdom.

Problemet er at Franky Perez i front rett og slett ikke har det som trengs for å lede dette laget ut i krigen. Som originallåtene som «Dimas» og «Broken And Bruised» viser har ikke mannen evne til å legge de helt gode vokallinjene, og i livesammenheng blir han rett og slett for svak. Da hjelper det ikke med flere Black Sabbath-låter som «Neon Knights» og «Sweet Leaf», og også Velvet Revolvers «Slither» faller igjennom.

Samtidig kler ikke Stevens alltid det tyngre uttrykket han må legge seg på her, selv om det selvfølgelig fortsatt er mye god gitartraktering. Mannen drar også med seg Billy Idols «Rebel Yell», og her og nå låter dette som om The Cult skulle gjøre klassikeren. Det hele blir rett og slett veldig halvveis, og det er vanskelig å se noen nevneverdig god fremtid for superlaget der kvartetten avslutter med «Down In Flames» og «War Pigs».

Jan Dahle

Reklame
Ikke overbevisende superlag