Mr. Guitar


Paul Gilbert «Behold Electric Guitar»
Music Theories

Når Mr. Big-gitarist innleder med «Havin’ It» får orgelet litt plass, men «Behold Electric Guitar» handler selvfølgelig i all hovedsak om nettopp gitarer. Vi snakker også om i all hovedsak instrumental musikk, noe som gir Gilbert alt det spillerommet han trenger på seks strenger. Lydbildet krydres for øvrig også med piano.

«I Own A Building» kombinerer det riktig melodiøse med noen litt tøffere partier, og understreker med det litt av variasjonen Gilbert byr på. Det blir mer funky og sprettent med «Everywhere That Mary Went», men uansett hvilken retning Paul går i er gitarene rett i trynet.

Han glemmer heller aldri viktigheten av god melodibruk, noe «I Love My Lawnmower» er et prakteksempel på. Dermed blir «Behold Electric Guitar» en veldig hørbar kombinasjon av briljering og det lettfattelige, som sånn har noe av det samme som Mr. Big over seg, selv om musikken er noe helt annet.

Med «Let That Battery Die» roer Gilbert det litt ned, og med John Cunibertis produksjon låter det fint og samtidig ekte. «Blues For Rabbit» er selvfølgelig bluesa, men det dukker også opp noen litt overraskende partier – slik det stadig gjør på plata – og med det holdes interessen oppe hos lytteren. Også den roligere «Every Snare Drum» byr på bluesa elementer, mens Paul overrasker med litt diktopplesing i «A Herd Of Turtles».

Jan Dahle

Reklame
Mr. Guitar