Vennefest i studioet


Jim Peterik & World Stage «Winds Of Change»
Frontiers

Etter å ha gjort ett studioalbum og ei liveskive under World Stage-banneret tidlig på 2000-tallet er Survivor-grunnlegger Jim Peterik tilbake med et nytt album med all star-prosjektet. Det betyr at medkomponisten på klassikere som «Eye Of The Tiger» (Survivor), «Caught Up In You» (38 Special) og «Heavy Metal» (Sammy Hagar) igjen byr på et dusin komposisjoner, sunget av venner og bekjente fra den melodiske rockens verden.

Det ultramelodiøse dukker opp allerede i de første tonene av «Winds Of Change», som innleder albumet, og 38 Specials Don Barnes dukker opp som første vokalgjest. Dette låter bra, der man også aner noen 38 Special-elementer, blant annet når Danny Chauncey legger fine gitarer underveis. Produksjonen her er solid forankra i AOR-gata, hvilket understrekes enda mer når tangentene får bedre plass i den påfølgende «Without A Bullet Being Fired», med Loverboys Mike Reno bak mikrofonen.

Peterik har gjerne latt låtenes vokalister bidra på komponeringssiden, og det betyr blant annet at tidligere Styx-vokalist Dennis DeYoung har bidratt i skapelsen av «Proof Of Heaven». Her tas det hele litt ned, der mannen bak mikrofonen tilfører et umiskjennelig Styx-preg. Disse tre første spora er direkte fenomenale, men hovedpoenget her er uansett at «Winds Of Change» er fylt opp med gode låter, som blir godt fremført av kompisgjengen. Dette inkluderer selvfølgelig Peteriks Pride Of Lions-kollega Toby Hitchcock i den etter hvert uptempo «Home Fires».

REO Speedwagons Kevin Cronin setter sitt tydelige preg på balladen «Just For You». Det er også relativt rolig når det er tid for svenske bidrag i det både Lars Säfsund og Robert Säll fra Work Of Art dukker opp i «Where Eagles Dare», mens det tilføres litt mer dramatikk når Tykettos Danny Vaughn ankommer studioet for «The Hand I Was Dealt». Med det er også nok et høydepunkt på «Winds Of Change» et faktum, der Mike Aquino legger gode gitarer.

Det rocker relativt godt når Night Rangers Kelly Keagy gjester både som trommis og vokalist på «I Will What I Want», og her byr i tillegg Eric Levy og Keri Kelli på henholdsvis solide orgel- og gitarsoloer. Det er videre melodisk og muntert når Nelson-brødrene gjør «Avalanche». Det hele avsluttes så med Peteriks tidligere Survivor-kollega, og nå avdøde, Jimi Jamison, i den riktig fine «Love You All Over The World». Med det har Jim Peterik også skapt et album enhver AOR-fan trenger.

Jan Dahle

Reklame
Vennefest i studioet