Ørna har landa


Don Felder «American Rock’n Roll»
BMG

Don Felder er ikke akkurat den mest produktive av Eagles’ nåværende eller tidligere medlemmer, men samtidig har mannen mye av æra for «Hotel California» – en av tidenes beste låter, som byr på kanskje tidenes absolutt beste gitarsolo – så mannen har satt sine spor etter seg. Nå er han ute med sitt tredje, og utvilsomt beste, soloalbum.

Ikke gjorde Felder mye ut av seg som vokalist i Eagles heller, men på soloplatene synger han likevel i hovedsak selv. Til «American Rock’n Roll» har gitaristen uansett invitert noen fremtredende gjester, der Sammy Hagar byr på litt ekstra vokal i den gitartunge «Rock You». En del gitarister kommer også på besøk for å legge sine bidrag, og Joe Satriani stikker innom i nevnte låt for heftig soloarbeid. Ellers backes Don blant andre av studiomafiamedlemmer som Steve Porcaro, Nathan East, Lenny Castro og David Paich.

Til platas tittelspor har Felder fått med seg Slash og Mick Fleetwood, i ei passe rocka låt, der gitarene får god plass. Vi befinner oss ikke langt unna hva Eagles har gjort på sitt mer rocka, og sånn sett er «American Rock’n Roll» en god beskrivelse av det Don driver med her. Litt tyngre, og mer riffbasert, er det når «Charmed» følger, og her gjester Rush-gitarist Alex Lifeson. Dette låter ganske tøft, og Mike Finnigans orgel legger et godt bakteppe, som det også gjør flere steder på skiva.

Det roes så ned med «Falling In Love», der låta er fin, med både en liten akustisk solo fra Don og godt elektrisk solospill. Felder byr altså på allsidighet – helt ut på ytterkanten går han med latinorytmer i «Little Latin Lover» – noe den mer funky og melodiske «Hearts On Fire» er med på å understreke. Dette blir et høydepunkt på plata, der Don også utfolder seg en del på sologitaren. Nettopp på dette feltet får han så hjelp av gitarparet Orianthi og Richie Sambora i den gode «Limelight».

Eagles-aktige vokalharmonier dukker opp i den gode balladen «Sun», samtidig som denne roliglåta også byr på pedal steel fra Greg Leisz, og med det litt av de country-elementene vi også kjenner fra Felders tidligere band. «American Rock’n Roll» er i det hele tatt ei sterk plate, der Don Felder leverer godt over forventningene. Samtidig er skiva en fryd for gitarelskere.

Jan Dahle

Reklame
Ørna har landa