Et liv med ny gitarist


Hardline «Life»
Frontiers

Johnny Gioeli er fremme ved sitt sjette Hardline-album, og selv om besetningen har forandra seg noe siden «Human Nature», er det selvfølgelig fortsatt melodiøs rock med harde kanter det handler om.

Den ferske gitaristen Mario Percudani får umiddelbart godt med spillerom når «Place To Call Home» innleder «Life», og melodimessig fungerer dette relativt bra. Det er uansett ikke noe revolusjonerende her i forhold til tidligere Hardline-skiver, så alt står og faller på hvor sterkt låtmaterialet utover på plata er, og det skal vise seg at standarden er jevnt god.

Percudani byr både på melodiøse gitarer og småtøff riffing når «Take A Chance» følger, og nå løfter det seg også låtmessig sett. Dermed blir dette riktig godt. Samtidig handler det altså mye om Percudani, mens Gioeli selvfølgelig er ypperlig på toppen av lydbildet tangentist, låtskriver og produsent Alessandro Del Vecchio har skapt. Sistnevnte gir også seg selv litt ekstra orgelplass i «Helio’s Sun».

Det roes ned med piano i «Page Of Your Life» og den fine «This Love», men «Life» rocker i all hovedsak ganske hardt innenfor de melodiske rammene. Dette fører til et ganske tungt uttrykk i deler av «Hold On To Right», samtidig som det blir plass til dynamikk, og med det et neddempa parti. «Handful Of Sand» er litt mildere i uttrykket, mens «Story Of My Life» byr på mye gitarer og fremtredende rytmebruk fra den nye trommisen, Marco Di Salvia.

Bandet byr også på en helt grei versjon av Queens «Who Wants To Live Forever», men det er mer interessant når gutta følger på med den gitartunge «Chameleon». Som en kontrast til sistnevnte avslutter «Life» med den akustiske «My Friend».

Jan Dahle

Reklame
Et liv med ny gitarist