Et farvel med en vokalist


TNT «Encore – Live In Milano»
Frontiers

Dokumentasjonen fra TNTs siste turne med Tony Harnell bak mikrofonen er nå ute på Blu-ray, DVD og CD, og opptakene er gjort under Frontiers Rock Festival i Trezzo sull’Adda i 2017. Bandet var da ute for å markere 30-årsjubileet til «Tell No Tales», men denne kvelden blir TNT feilaktig introdusert med at orkesteret feirer «Intuition». Det åpner altså litt uheldig.

«Give Me A Sign» bygger seg opp i sedvanlig stil som konsertens første låt, og det blir kjapt klart at dette er gitarist Ronni Le Tekrøs kveld. Det hele låter godkjent, men utover i konserten er det noe rusk både vokal- og spillemessig.

Visuelt brukes det mye oversiktsbilder, så videoproduksjonen er ikke veldig spennende, der nærbilder i stor grad er fraværende. Dette resulterer til tider i at gutta nærmest forsvinner når ei røyklagt scene bades i lys. Det lydmessige sitter derimot bra, og dermed er dette greie 85 minutter i godstolen, der fokus altså til en viss grad er på «Tell No Tales». Med det kommer «As Far As The Eye Can See» og «Desperate Night» tidlig i settet.

Det blir også plass til 2000-tallsstoff som «She Needs Me» og «Invisible Noise», og Ronni får selvfølgelig utfolde seg i en lengre solosekvens. Alt dette fungerer godkjent, og det er hyggelig med balladene «Child’s Play» og «Northern Lights».

«Intuition» er stadig ei sterk låt, men Harnells forsøk på å få med publikum i et meningsløst «Hold it…»-parti har aldri fungert, og det fremstår ikke bra her heller.

«Seven Seas», der trommis Diesel Dahl er rimelig ute innledningsvis, følges av «Tell No Tales»-troikaen «Listen To Your Heart», «10.000 Lovers (In One)» og «Everyone’s A Star», Med det er også konserten over, og som en dokumentasjon på TNT live er «Encore – Live In Milano» helt grei, men heller ikke noe mer.

Jan Dahle

Reklame
Et farvel med en vokalist