Velkommen til låvefest


Francis Rossi & Hannah Rickard «We Talk Too Much»
e-a-r

Status Quos Francis Rossi har tatt skrittet et godt stykke bort fra bandet han har leda i et par mannsaldere når han nå har slått seg sammen med Hannah Rickard for å gjøre «We Talk Too Much».

Det bærer rett ut i et country-landskap når «I’ll Take You Home» innleder «We Talk Too Much», og dette er særdeles muntert og trivelig. Uttrykket er relativt akustisk, og Rickards fele krydrer det hele mens duoen synger sammen. Dette er altså et godt stykke unna Status Quo, men samtidig er det også elementer som gjør at man gjenkjenner Rossis musikk.

Det litt gyngende groovet er å finne i «I’ve Tried Letting It Go», og når «Oughta Know By Now» dukker opp er det noe umiskjennelig rossisk over det hele. Sånn sett kan man kanskje si det så enkelt som at Rossi/Rickard til tider er en slags country-versjon av Status Quo. Stemmene deres kler hverandre godt, og duoen har også skrevet så godt som hele plata i fellesskap.

Det er enkelt å se for seg dette prosjektet på en amerikansk låvefest, og låtmaterialet er utvilsomt av typen som vil kunne skape feststemning. Det tas likevel også litt ned med et spor som «Waiting For Jesus», der Rickard slipper godt til med felesolo, samtidig som gitaren også finner sin plass.

«I’m Only Happy» har et visst pop-preg over seg, mens «I Talk Too Much» er riktig så spretten. «Heartbreaker» drar på sin side av gårde i relativt høyt tempo, samtidig som det er en lettbeinthet over låta. Videre har vi «Sinking In Blue» som er nok ei trivelig låt på ei plate som vil kunne treffe mange flere enn Status Quo-fansen, som på sin side kanskje vil mislike «We Talk Too Much» sterkt. Vi snakker nok nemlig om ei skive det vil bli sett på som helt feil å like.

Jan Dahle

Reklame
Velkommen til låvefest