Et konseptalbum i konsertform


Marillion «Brave Live»
e-a-r

Marillions arkivserie er fremme ved ett opptak fra Marillion Weekend i 2013, og denne ganger står «Brave» på programmet. Det i seg selv er nok ikke det mest spennende med tanke på at vi allerede har et par komplette liveinnspillinger av dette konseptalbumet, men det er også et ekstrasett i konserten.

«Brave» bygger seg opp innledningsvis med «Bridge» og «Living With The Big Lie», og når det tar av i sistnevnte er vi inne i et flott øyeblikk. Etter hvert byr gitarist Steve Rothery også på flott soloarbeid, mens vokalist Steve Hogarth får frem dramatikken i det hele, samtidig som tangentist Mark Kelly tilfører mye til lydbildet i form av blant annet orgel og piano utover i konserten.

Dette låter i det hele tatt flott, og med gode komposisjoner som «Runaway», den svevende «The Slide», «Hard As Love», den herlige «Alone Again In The Lap Of Luxury», en rocka «Paper Lies» og den suverene «The Great Escape», blir det selvfølgelig riktig hyggelig lytting. «Brave» er uansett et verk som er større enn summen av sine enkeltkomponenter, og det er dermed helheten som vinner.

Den neste timen følges det på med et lite overblikk over Marillions karriere, der «Rich» viser seg som et godt innslag fra «Marillion.com», mens «Marbles»-låtene «The Damage» og «Drilling Holes» som alltid fungerer bra. Det blir også et tilbakeblikk til Fish-perioden i form av «Warm Wet Circles» og «That Time Of The Night (The Short Straw)», med seriøse bidrag fra publikum.

Bandet beveger seg også inn i den første perioden med Hogarth bak mikrofonen når «Seasons End» og den alltid sterke «The Space…» hentes tilbake fra 1989. Alt dette stoffet låter godt, og med det har Marillion gitt oss nok et solid livealbum.

Jan Dahle

Reklame
Et konseptalbum i konsertform