De tidlige Hogarth-dager


Marillion «Live In Glasgow»
e-a-r

Frem til nå har Marillions arkivserie kunnet by på konsertopptak av relativt ny dato, men med «Live In Glasgow» blir vi tatt med helt tilbake til 1989, og med det den første tiden med Steve Hogarth bak mikrofonen.

Det betyr at opptaket i likhet med «Seasons End» åpner med «King Of Sunset Town», og alt i alt får vi hører sju av Hogarth-debuten åtte låter. Dette er uansett ikke en komplett konsert, så det finnes definitivt bedre dokumentasjon fra denne perioden på markedet. Det handler likevel om et godkjent tilskudd til rekka av liveskiver fra bandet.

Det blir også tre låter fra «Clutching At Straws», men disse er dessverre av de mer standardiserte låtene bandet har hatt det med å gjøre fra Fish-tiden, så vi snakker ikke om det mest spennende materialet. Det er uansett alltid trivelig å høre stoff som «Slainte Mhath» og «Warm Wet Circles», med Steve Rotherys ypperlige gitartraktering.

«The Uninvited Guest» har alltid vært en favoritt for undertegnede, og her gjør bandet en god versjon av denne godbiten. Nå har orkesteret uansett godt med gromlåter å by på – «Seasons End» er tross alt den beste skiva med Hogarth bak mikrofonen – og dermed fungerer dette bra.

På det roligere feltet er «Easter» flott, mens «Seasons End» gir Rothery en anledning til å levere følsomme toner. Også «Berlin» er god, og nå har vi for øvrig forflytta oss til Bradford, der platas to siste spor er innspilt. Den avsluttende «The Space…» sitter også som den skal, selv om dette lydmessig ikke er blant de ypperste liveskivene til bandet.

Jan Dahle

Reklame
De tidlige Hogarth-dager