Klassisk rock til havs

Ken Hensley byr på Uriah Heep-slagere.

Var du med på Rock The Boat, og føler at du trenger mer, eller er du nysgjerrig på hva et rockecruise egentlig er? Da er det nye muligheter når Stena Saga legger fra havn 23. mars. Denne gangen står Classic Rock Cruise på programmet, og med det er det klart for en håndfull band som garantert har planer om å rocke båten.

Hovedattraksjonen er tidligere Uriah Heep-organist Ken Hensley – som stiller med sitt delvis norske backingband, Live Fire – og dermed skulle det være duka for noen syttitallsklassikere, samt smakebiter fra tangentistens etter hvert rikholdige solokarriere.

Wonderworlds gitarhelt, Ken Ingwersen.

Gutta i Live Fire er for øvrig dobbeltbooka da trioen også opererer under navnet Wonderworld – noen tar vel linken der – og med tre album på samvittigheten har gutta vist at de behersker tung, tradisjonell rock. Med Ken Ingwersen på gitar skulle gitarfantastene også få sitt.

Gitarelskerne der ute kan også se frem til Trond Holter, når han mønstrer på med Dream Police. Bandet som står bak et av tidenes absolutt beste norske debutalbum har faktisk begynt å røre såpass på seg igjen at ny musikk nylig ble sluppet. Når Dream Police – med vokalist Odd René Andersen i spiss – entrer scena leveres det alltid ypperlig melodiøs rock med noen greiner inn i bluesen.

Dream Police leverer alltid varene.

Mer langveisfarende er The Liza Colby Sound, som har tatt turen fra New York for å skape bølger i Skandinavia. Liza sies å være et fyrverkeri på scena, og musikalsk skapes det en miks av blant annet garasjerock og soul.

Rock blir vel ikke særlig mer klassisk enn Led Zeppelin, men så lenge herrene Jones, Page og Plant har bestemt seg for å la bandet ligge i fortiden, kan Gentle Groove være et godt alternativ. Disse oslogutta gjør sitt beste for å låte som bandet de hedrer, og gjennom en årrekke har Gentle Groove vist at de absolutt vet hva de driver med. Dermed er nok dette det nest beste alternativet.

Gentle Groove hyller Led Zeppelin.

Svenske Ringo Franco påstår at de blander punk med jamaikansk dancehall, og resultatet er muntert og fengende. Dermed er dette, for mange, nye bekjentskapet en potensiell joker på Classic Rock Cruise.

Alt dette skulle være nok til å fylle Oslo-Frederikshavn tur/retur med rock, og med ei skute full av likesinnede burde vi alle kunne få en hyggelig seilas på Skagerrak. Sees vi?

For mer informasjon sjekk ut Classic Rock Cruise på Facebook.

Jan Dahle

Reklame
Klassisk rock til havs