Supert metal-lag


Spirits Of Fire «Spirits Of Fire»
Frontiers

Spirits Of Fire er et nytt prosjekt bestående av tidligere Judas Priest-vokalist Tim «Ripper» Owens, tidligere Savatage-gitarist Chris Caffery, Testament-bassist Steve DiGiorgio og tidligere Fates Warning-trommis Mark Zonder. Produsent er Roy Z, som i sin tid gjorde underverker for blant andre Bruce Dickinson og Halford. Dermed skulle alt være lagt til rette for en Frontiers-rett som er mer metal enn vi er vant til fra den kanten.

Det er da også pur metal som åpenbarer seg når kvartetten sparker i gang med «Light Speed Marching», og selv om ingen av gutta matcher sine historiske bravader, låter dette tøft. Zonder gir det hele et godt fundament med småteknisk spill, mens Caffery leverer gode gitarer utover på skiva, og Owens er som alltid solid bak mikrofonen.

«Temple Of The Soul» er et godt spor, med varierte partier, mens Caffery legger seg på briljeringslinja i «All Comes Together». Det er ikke på noen måte revolusjonering av metalen vi snakker om, men Spirits Of Fire leverer godt innenfor tradisjonelle rammer, slik de gjør i den riffbaserte, tidvis groovy og litt proga «Spirits Of Fire». Dette er bandet på sitt ypperste.

Caffery krydrer med litt akustisk gitar i «It’s Everywhere», mens gutta roer det ned i «A Game» og går i full ballademodus med «Alone In The Darkness». Med det tilføres nødvendig variasjon, og skiva byr i det hele tatt på en time med god metal, der låter som «Stand And Fight» og den litt snillere «Never To Return» stikker seg frem utover på plata.

Jan Dahle

Reklame
Supert metal-lag