Rock The Boat 2019 i bilder, og noen ord

I helga var det rockefestival ombord på Stena Saga, og et tjuetalls konserter ble gjennomført i løpet av to Rock The Boat-seilinger mellom Oslo og Frederikshavn. Sånt tar på for en gammel rocker, men man kom seg gjennom det hele, og sitter igjen med mange gode minner, og litt skam.

Inne i avgangshallen på Vippetangen (hvor er konditoriet?) fredag ettermiddag blir undertegnede tatt godt imot av Jan Erik Salvesen, som er en av de ansvarlige bak arrangementet. Mens man venter der blir det videre hyggelige samtaler med blant andre gutta i Ghost Avenue, Michael Eriksen – som er dobbeltbooka med Circus Maximus og Mike & Tommy – og Tony Harnell.

Vel om bord – etter å ha fått nye nøkkelkort, siden ingen av de to opprinnelige ville slippe meg inn i lugaren – rekker man en kjapp middag før det går (sjø)slag i (sjø)slag med konserter. Nettopp konserttettheten skal føre til at denne skribenten egentlig føler seg ganske mett når Holter avslutter første ferd lørdag ettermiddag, men vi er bare halvveis, så etter en liten hvil på lugaren, mens skuta er tilbake i Oslo for å få om bord nye rockere, trår man til igjen med nytt, godt mot.

Hvis man klarte å finne tid til annet enn en matbit og noe å drikke mellom konsertene, var det muligheter for å få en tatovering eller to ombord, man kunne oppsøke standen til Metalheads Against Bullying, eller kjøpe plater hos Platesjappa på Lillestrøm, som var på plass med en liten del av sitt sortiment. Det var også mulig å trekke seg litt tilbake i baren på dekk åtte, som selvfølgelig spilte rock.

Videre kunne morgenfuglene blant oss knive i Rock’n Roll Junkies-general Anders Fossums quiz. Dette ga undertegnede noen jerntepper så ugjennomtrengelige at Bresjnev ville vært stolt. Selv sitter jeg bare igjen med skammen over total kollaps, og som jeg har vært innom et annet sted i forbindelse med turen, trengs det nå tøff behandling, sikkert med tung medisinering, for å unngå lignende hendelser i fremtiden. Skammens skyer henger uansett tungt og mørke over meg her jeg sitter og tenker tilbake til de tøffe stundene om bord på Stena Saga.

Undertegnede fikk ellers med seg det meste av konserter, men Mattias «IA» Eklund og hans Freak Kitchen måtte klare seg uten mitt nærvær. Gitaristens klinikk ble holdt på tilbakeveien på begge turer, men denne garantert mest hysterisk underholdende seansen på cruisene ble det dessverre aldri tid til å få med seg. Freak Kitchens to konserter kolliderte så med Tony Harnells to opptredener, og alle som kjenner denne skribenten vet at svenskene dermed var dømt til å tape kampen.

Høydepunktene disse to dagene var det Circus Maximus og Michael Monroe som sto for. Sistnevnte bedyra at han om nødvendig ville gå ned med skipet, og det var da heller ikke langt unna at finnen rocka båten sønder og sammen. Samtidig gjorde for øvrig også moder jord sitt beste for å rocke båten, der selv de edru blant oss ble beskyldt for å være fulle mens vi sjangla rundt på dekk sju. De fleste av oss kom vel uansett ut av det med livene i behold, og søndag kveld kunne vi traske i land på Vippetangen til et skikkelig drittvær.

For full rapport fra Rock The Boat sjekk ut Scream Magazines marsnummer.

Jan Dahle

Maurice Adams, Motorfinger.
Jon Anders Lundh og Morten Felumb, Motorfinger.
Tommy Fossli, Motorfinger.
Joe Lynn Turner.
Jorge Salán, Joe Lynn Turner.
Tony Harnell og Joe Lynn Turner.
Joe Lynn Turner.
Michael Eriksen og Glen Møllen, Circus Maximus.
Mats Haugen, Circus Maximus.
Michael Eriksen, Circus Maximus.
Glen Møllen, Circus Maximus.
Michael Eriksen, Circus Maximus.
Marcus Rubin, Ozzy The Coverband.
Tommy Nilsen, Mike & Tommy.
Mike & Tommy.
Michael Eriksen, Mike & Tommy.
Maurice Adams – A Tribute To Chris Cornell.
Lasse Bjørnar Andersen og Maurice Adams – A Tribute To Chris Cornell.
André Berger og Thomas Eljarbø, Ghost Avenue.
Kim Sandvik, Ghost Avenue.
Magnus Liseter, Ghost Avenue.
André Berger, Ghost Avenue.
Petter Christopher Lein, Ghost Avenue.
Thomas Eljarbø, Ghost Avenue.
Tony Harnell.
Tony Harnell.
Eva Iselinn Erichsen, Holter.
Bernt Jansen, Holter.
Eva Iselinn Erichsen og Nils K. Rue, Holter.
Trond Holter, Holter.
Nils K. Rue, Holter.
Eva Iselinn Erichsen, Holter.
Max L, Scumbag Millionaire.
Max A, Scumbag Millionaire.
Dennis, Scumbag Millionaire.
Lizzy DeVine og Mats Wernerson, The Cruel Intentions.
Lizzy DeVine, The Cruel Intentions.
Michael Monroe.
Michael Monroe.
Michael Monroe.
Sami Yaffa og Steve Conte, Michael Monroe.
Michael Monroe.
Michael Monroe.
Michael Monroe.
Michael Monroe.
Michael Monroe.
Michael Monroe.
Michael Monroe.
Tor Ivar Johansen, Dirty Deeds.
Bjørnar Bækken, Dirty Deeds.
Brede Solberg, Dirty Deeds.
Magne Frydenlund, Dirty Deeds.
Tor Ivar Johansen, Dirty Deeds.
Jack Svendsen, Black Oak County.
Mike Svendsen, Black Oak County.
René Hjelm, Black Oak County.
Anders Lucer, Lucer.
Kristoffer Lucer, Lucer.
Lasse Lucer, Lucer.
Tony Harnell.
Tony Harnell.
Stefan Altzar og Tony Harnell.
Tommy Karevik, Seventh Wonder.
Andreas Blomqvist, Seventh Wonder.
Johan Liefvendahl, Seventh Wonder.
Reklame
Rock The Boat 2019 i bilder, og noen ord