Klassisk sjørock


Joe Lynn Turner
Et sted til sjøs, Rock The Boat
25/1-2019

Joe Lynn Turner er tilbake etter sykdom, og han har selvfølgelig tatt med seg ei setliste om bord på Stena Saga som er mye basert rundt klassisk Rainbow-materiale. Det skal likevel vise seg at man har hatt bedre opplevelser med mannen tidligere.

Det åpner effektivt med «Death Alley Driver», og gitarist Jorge Salán og tangentist P-O Nilsson deler soloarbeidet i klassisk Rainbow-stil. Turner selv synger bra, så det meste ligger egentlig til rette for at det skal bli storslagent, men det mangler rett og slett litt trøkk i bandet i kveld. Det hele blir litt smådaft, samtidig som lyden ikke er ideell.

Trivelighetsgraden opprettholdes likevel med låter som «I Surrender», «Stone Cold» og «Spotlight Kid», selv om det blir litt slapp riffing fra Salán i sistnevnte. Samtidig er Joe i form der han forteller den alltid like underholdende storyen i forkant av «Jealous Lover», så det er langt fra slik at man som publikummer lider her og nå. Det er bare det at man vet en konsert med Joe Lynn Turner kan være bedre.

Kveldens store overraskelse kommer når det er tid for «Can’t Let You Go», og Tony Harnell introduseres. Dermed får vi en duett mellom vokalistene som delte korarbeidet på TNTs «Intuition» og «Realized Fantasies». Dette er et artig innslag, uten at det blir et musikalsk høydepunkt. Slike gjesteopptredener spriter uansett opp en konsert, og man får oppleve noe unikt.

Utover i settet sitter den ellers fenomenale «Street Of Dreams» dårlig, og her svikter også vokalen til Turner. Videre svinger mannen innom solokarriera når «Dark Days», og en groovy «Blood Red Sky» plukkes frem. Dette fungerer greit, selv om disse selvfølgelig er mindre klassiske i folk flests ører enn det resterende settet.

Mot slutten henter Turner frem «Rising Force» fra Yngwie Malmsteens «Odyssey», og dette blir en av konsertens topper. Deretter er det over i den ekstremt overflødige «Long Live Rock’n Roll», som dessverre har blitt fast inventar i Turners setliste, hvilket er komplett uforståelig når mannen hopper over «egne» låter som «Power», «Can’t Happen Here» og «King Of Dreams».

For full rapport fra Rock The Boat sjekk ut Scream Magazines marsnummer.

Jan Dahle

Reklame
Klassisk sjørock