Seattles rockelite samles


Heart «Live In Atlantic City»
e-a-r

Da VH1 i 2006 gjorde opptak til serien «Decades Rock Live!» inviterte Heart med en rekke venner, og resultatet er riktig godt når det nå er ute som «Live In Atlantic City». Dermed kan man glede seg over klassisk Heart-materiale med bidrag fra blant andre Carrie Underwood og Alice In Chains.

Jane’s Addictions Dave Navarro tilfører ekstra gitarer og ekstra sprut til åpninga «Bebe Le Strange», og når det følges på med «Straight On» blir det god tvillingsolo mellom Craig Bartock og Navarro. Dermed byr altså kveldens første gjest på noe ekstra, der Heart nå blir et band med tre gitarister.

Selv når Nancy Wilson finner frem kassegitaren til «Crazy On You», fortsetter for øvrig dette å rocke, men det tas litt ned med «Lost Angel». Sistnevnte fremføres av Heart alene, og når tiden etter hvert er inne for «Magic Man» klarer også bandet seg uten gjestebidrag, men det er uansett artistvennene som gjør «Live In Atlantic City» til noe ekstra.

Gjestene spenner også over flere genre, og Gretchen Wilson dukker opp for «Even It Up», der hun både spiller gitar og deler vokalen med Ann Wilson. Duett blir det også når de to jentene tar seg av sangen i en energisk «Rock And Roll», som er den første av to Led Zeppelin-covere i settet. Heart har som kjent aldri lagt skjul på at nettopp Led Zeppelin har vært en stor inspirasjonskilde.

For den roligere «Dog And Butterfly» kommer Rufus Wainwright inn for å ta sin del av sangen. Når Alice In Chains så inntar scena – Mike Inez har selvfølgelig vært tilstedeværende hele showet, siden han på denne tiden også var Hearts bassist – blir søstrene Wilson stående igjen fra Heart, mens Duff McKagan også dukker opp for å spille gitar på «Rooster». Med det befinner tre generasjoner Seattle-rock seg på scena, og dermed snakker vi om et historisk øyeblikk.

Alt fungerer også godt musikalsk i løpet den timen opptaket varer, og den musikalske allsidigheten, kombinert med allsidigheten til gjestene, gjør dette til en spennende konsert. Når Carrie Underwood så entrer scena halvveis inn i en fin «Alone», tilføres enda mer variasjon, mens «Dreamboat Annie» fremviser nok en side ved Heart.

Det hele avsluttes naturligvis med «Barracuda», og nå utvides gitarrekka med Jerry Cantrell, Dave Navarro og Duff McKagan, hvilket denne ultimate av Hearts rockere kler godt. Dermed ender «Live In Atlantic City» på suverent vis. Som en bonus er det for øvrig noen intervjusnutter med alle konsertens artister.

Jan Dahle

Reklame
Seattles rockelite samles