Tilbake i toppform


Rival Sons «Feral Roots»
Atlantic

Rival Sons har etter hvert blitt et etablert band, med en hengiven tilhengerskare her til lands. Fansen får da også mye av det forventa når bandet nå er ute med «Feral Roots».

Et tungt komp setter standarden når «Do Your Worst» er første låt ut, og videre setter Jay Buchanans stemme et umiskjennelig preg på bandets syttitallsinspirerte musikk. Samtidig har produsent Dave Cobb skrudd et ganske røft sound, hvilket tilfører en viss råskap til Rival Sons’ uttrykk. Dette er «The End Of Forever» et godt eksempel på.

Råskapen gjør også «Feral Roots» til et tøft album, der låtene setter seg bedre for hver gjennomlytting. Gutta treffer godt med «Back To The Woods» og den småseige «Too Bad», mens «Look Away» tidvis fremviser mer neddempa og melodiske sider ved orkesteret. Tittelsporet inneholder også akustiske elementer, og byr med det på et litt tilbakelent Rival Sons, selv om det også her blir mer elektrisk etter hvert.

Kvartetten klarer i det hele tatt å variere innenfor sine rammer, der «All Directions» er platas ballade. Albumet avslutter også annerledes med akustiske gitarer og tilnærma gospelkor i «Shooting Stars», og med det har Rival Sons dratt i land nok ei god plate.

Jan Dahle

Reklame
Tilbake i toppform