Tilbake til fengselet


Alcatrazz «Parole Denied – Tokyo 2017»
Frontiers

Da Graham Bonnet tok turen til Tokyo i fjor gjorde han en konsert som halvveis var et Alcatrazz-show, og for anledningen fikk han med seg bassist Gary Shea. Med det var tre Alcatrazz-medlemmer samla for tre kvarter, som nå er gjort tilgjengelig på CD og DVD.

Det åpner helt greit med «Ohayo Tokyo», og løfter seg så veldig med den påfølgende «Too Young To Die… Too Drunk To Live». Mye av materialet er for øvrig stoff vi har hørt Bonnet gjøre i sine solokonserter de siste åra, men det er likevel hyggelig med et rent Alcatrazz-sett.

Bandet rundt Bonnet gjør en god jobb, der gitarist Conrado Pesinato får bestått i blant andre «God Blessed Video». Mannen deler så melodiske harmonier med tangentist Jimmy Waldo i den roligere «Witchwood», mens trommis Mark Benquechea løper energi inn i «Jet To Jet». Bassist Shea setter på sin side godt preg på «Will You Be Home Tonight», som blir et høydepunkt.

Hovedpersonen selv er i godkjent form, og med det blir dette riktig trivelig, om noe kort, der «Hiroshima Mon Amour» og «Island In The Sun» setter et godt punktum. Produksjonsmessig sitter også det visuelle bra, og DVD-en byr for øvrig på et soundcheck-opptak av «Hiroshima Mon Amour».

Den første CD-en består av konserten, men i denne pakka ligger det også med en ekstra disk som bærer tittelen «Unheard Evidence: Demos And Rarities». Her finner vi åtte demoer, der det nok er mest interessant med balladen «Emotion», med Steve Vai på gitar. Dette er ei fin låt, som absolutt hører hjemme i samlinga til enhver Alcatrazz- og Vai-fan.

De resterende sju demoene er spilt inn i forbindelse med «Dangerous Games», og har dermed Danny Johnson på gitar. Her finner vi noen låter som endte opp på albumet, og noen vraka spor. Lydkvaliteten er litt opp og ned, men fansen vil nok sette pris på høre låter som «Losing You Is Winning», balladen «Please Call Me», og «Set Me Free».

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til fengselet