Bygutt med nytt prosjekt


Devil’s Hand «Devil’s Hand»
Frontiers

Veteran Mike Slamer – med blant annet suverene City Boy og Steelhouse Lane på samvittigheten – har slått seg sammen med Last In Lines Andrew Freeman, og resultatet er Devil’s Hand. Det handler selvfølgelig om melodisk rock, og resultatet er riktig godt.

Skivas elleve låter er i all hovedsak skrevet av prosjektets to hovedpersoner, mens Slamer står for produksjonen og traktering av gitarer, bass og tangenter, og Freeman naturlig nok er å finne bak mikrofonen.

Kombinasjonen av gitarer og tangenter som åpenbarer seg i «We Come Alive» i det du trykker play oser av AOR, og det blir fort klart at dette er noe annet enn det middelmådige Freeman leverte med Last In Line. Her snakker vi om melodier som treffer godt i øregangene, samtidig som Slamers instrumentering og produksjon er glimrende.

Nettopp gitarene til Mike tilfører mye godt til plata, og mannen er på alle måter melodisk i uttrykket. Når Andrew har sterke vokallinjer å legge på toppen av dette blir det riktig fornøyelig å lytte til spor som «Falling In», «Unified», og balladen «Justified».

«One More Time» veksler mellom det litt rolige og mer øs, og det rocker godt med relativt høyt tempo i «Drive Away», så gutta er tidvis også litt hardtslående mellom de melodiøse elementene. Et spor som «Rise Above It All» er nok også tøffere i uttrykket enn man i utgangspunktet hadde forventa fra «Devil’s Hand».

Mot slutten kommer så «Heartbeat Away», som igjen fremviser duoen fra den riktig så melodiske siden, mens punktum på et solid album settes med den uptempo «Push Comes To Shove».

Jan Dahle

Reklame
Bygutt med nytt prosjekt