En vokalist på egenhånd


Johnny Gioeli «One Voice»
Frontiers

Hardline- og Axel Rudi Pell-vokalist Johnny Gioeli har funnet tiden inne for sitt første soloalbum, og med det er «One Voice» blitt en realitet. Musikalsk holder mannen seg uansett innenfor rammene av melodiøs musikk, om enn litt annerledes enn vi er vant til fra den kanten.

Gioeli har fått med seg gitarist Eric Gadrix på komponeringssiden, og ikke overraskende er det Frontiers’ husprodusent Alessandro Del Vecchio som har skrudd knotter og spilt tangenter. Dette resulterer i en del fengende låter, som den sterke plateåpneren «Drive».

Det hele låter litt snillere enn både Hardline og Pell, og sånn sett ønsker nok Gioeli at nettopp stemmen skal komme mer i fokus denne gangen. Det gjør den da også, hvilket blant annet det fine tittelsporet understreker.

Litt mer rocka er det med «Mind Melt», men Johnny rocker uansett aldri veldig hardt på «One Voice», selv om det noe mer rett i trynet med de riffbaserte «Let Me Know» og «Hit Me Once, Hit Ya Twice». Lydbildet er også ofte relativt luftig, og med det annerledes enn det meste som kommer ut av Frontiers-prosjekter.

Hovedfokus er utvilsomt lagt i melodiene, noe som har resultert i trivelige låter som «Running», balladen «Price We Pay», og den avsluttende «Oh Fathers». Dermed har Johnny Gioeli også gjort ei litt annerledes plate, uten at han på noen måte vil støte bort fansen.

Jan Dahle

Reklame
En vokalist på egenhånd